Μήνυμα για την επέτειο του Πολυτεχνείου από την Μαρία Πετρακογιώργη Ανυφαντάκη
Petrakogiorgi_468_296_sΣυμπληρώνονται φέτος 41 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, το Νοέμβρη του 1973. Την εποχή εκείνη το φοιτητικό κίνημα, καθώς και η ελληνική κοινωνία, στο σύνολό της, συγκρούστηκε με το δικτατορικό καθεστώς, πάλεψε για το αυτονόητο όπως  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και στο τέλος δικαιώθηκε, στέλνοντας ένα ξεκάθαρο  μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση.

Σήμερα, 41 χρόνια μετά, τα μηνύματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και το σύνθημα των αδούλωτων φοιτητών για «ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» παραμένουν διαχρονικά και επίκαιρα. Παιδεία, Υγεία, Εργασία, Κοινωνική  Δικαιοσύνη και Αλληλεγγύη αποτελούν αιτήματα της Ελληνικής Κοινωνίας, ακόμα και σήμερα.

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου εξακολουθεί να αποτελεί φωτεινό παράδειγμα για τους αγώνες που δίνει και σήμερα ο ελληνικός λαός και η νεολαία. Τιμώντας λοιπόν, τον αγώνα και την επέτειο του Πολυτεχνείου, όλοι εμείς συνεχίζουμε να διαφυλάττουμε αξίες όπως αυτές των δημοκρατικών ελευθεριών και της κοινωνικής δικαιοσύνης, σύμφωνα με τους στόχους και τα οράματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Ειδικότερα η νέα γενιά, δικαιούται να ελπίζει και αξίζει να ονειρεύεται, να διεκδικεί και να κατακτήσει ένα καλύτερο αύριο, ένα καλύτερο μέλλον με ισονομία, πρόοδο, ασφάλεια και σταθερότητα.

 

Η ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΦΑΙΣΤΟΣ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

 

Μαρία Πετρακογιώργη Ανυφαντάκη