Μήνυμα της Μαρίας Πετρακογιώργη για την παγκόσμια ημέρα τουρισμού
Petrakogiorgi_468_296_s

Η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού εορτάζεται κάθε χρόνο στις 27 Σεπτεμβρίου, ημερομηνία, η οποία καθορίσθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού το 1970. Κύριος στόχος του εορτασμού αυτού είναι η ανάδειξη της οικονομικής, κοινωνικής, πολιτιστικής και πολιτικής συμβολής του τουρισμού.petrakogiorgi

Ο δήμος Φαιστού, έχει μοναδικά συγκριτικά πλεονεκτήματα που τον καθιστούν πρωταγωνιστή στην προσπάθεια ανάπτυξης ποικίλλων δράσεων για τον τουρισμό και την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής. Η περιοχή διαθέτει απαράμιλλης ομορφιάς παραλιακό μέτωπο, το οποίο αποτελεί πόλο έλξης για εκατοντάδες Έλληνες, αλλά και αλλοδαπούς, που έχουν αναγνωρίσει την αξία του.

Η οργάνωση, αναβάθμιση, αλλά και ποιοτική εξέλιξη του τουριστικού αποθέματος στην περιοχή του  δήμου Φαιστού, τέθηκαν σε προτεραιότητα τα τελευταία χρόνια. Στόχος  της δημοτικής Αρχής κατά την τριετία 2011-2014, αποτέλεσε η ανάπτυξη, προβολή και προώθηση των τοπικών προϊόντων.

Ταυτόχρονα προγραμματίστηκαν δράσεις γύρω από έναν συνολικό σχεδιασμό εναλλακτικών μορφών τουρισμού, οι οποίες λόγω της γεωγραφίας και των δυνατοτήτων της περιοχής, μπορούν να αναπτυχθούν σε κορυφαία επίπεδα. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται διάφορες μορφές εκκλησιαστικού τουρισμού, αγροτουρισμού, ορειβατικού τουρισμού, αλλά και του πολιτιστικού τουρισμού με τη διεξαγωγή του διεθνούς φεστιβάλ των Ματάλων.

Τέλος, πραγματοποιήθηκαν ουσιαστικές συνεργασίες με το Υπουργείο Τουρισμού τον ΕΟΤ και την Αιρετή Περιφέρεια Κρήτης άλλα και με πλήθος εμπλεκόμενων φορέων της Ελλάδας και του Εξωτερικού, προκειμένου να δρομολογηθούν διαδικασίες προώθησης των προϊόντων και των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της ευρύτερης περιοχής αλλά και του δήμου Φαιστού.

Τέτοιες δράσεις, έδωσαν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής της περιοχής μας, ενώ αποτέλεσαν ένα αναπτυξιακό εργαλείο και για τις επιχειρήσεις που έλαβαν μέρος, προωθώντας τα ποιοτικά και ανταγωνιστικά τους προϊόντα .