Μήνυση για το τροχαίο που στοίχισε τη ζωή στην Κατερίνα και στο Διομήδη – Απαντήσεις αναζητά η οικογένεια
de47c-troxaioteliko

 

 

 

 

 

 

 

 

Οι αρχές εξετάζουν όλες τις ενδείξεις για να καταλήξουν στα αίτια του διπλού φονικού τροχαίου που στοίχισε τη ζωή στο γνωστό λαουτιέρη Διομήδη Τσικανδηλάκη και στη σύζυγο του προπονητή του ΕΓΟΗ Κατερίνα Ζουραράκη

Απαντήσεις στα ερωτηματικά που γεννά η διπλή τραγωδία στην άσφαλτο που στοίχισε τη ζωή στο γνωστό λαουτιέρη Διομήδη Τσικανδηλάκη και στη σύζυγο του προπονητή του ΕΓΟΗ Κατερίνα Ζουραράκη αναζητά η οικογένεια της Κατερίνας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ» οι συγγενείς της άτυχης γυναίκας μέσω του συνήγορο τους κ. Γιώργο Κοκοσάλη, κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα Νεαπόλεως μέσα από την οποία στρέφεται σε βάρος τόσο του αναδόχου του έργου, που εκτελείται στο σημείο του δρόμου όπου σημειώθηκε η διπλή αυτή τραγωδία, όσο και σε βάρος των μηχανικών που συμμετέχουν στην επίβλεψη του έργου και της δημόσιας Αρχής, η οποία είναι υπεύθυνη για την υλοποίησή του, δηλαδή της ΕΥΔΕ ΒΟΑΚ.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες στο κείμενο της μηνυτήριας αναφοράς συμπεριλαμβάνονται και στοιχεία τα οποία φαίνεται να φωτογραφίζουν αμέλεια στη σήμανση στο συγκεκριμένο κομμάτι του ΒΟΑΚ στο οποίο σημειώθηκε το θανατηφόρο τροχαίο. Την ίδια ώρα η οικογένεια της Κατερίνας Ζουραράκη ζητά να γίνει και πραγματογνωμοσύνη από το Τεχνικό Επιμελητήριο αναφορικά με το κατά πόσο υπήρχε η σωστή εκείνη σήμανση που να προειδοποιεί τους διερχόμενους οδηγούς σταδιακά για τη μείωση της ταχύτητας, για τη διατομή του δρόμου, η οποία μειωνόταν στο μισό, και για τη διπλή κατεύθυνση την οποία εξυπηρετούσε το ένα ρεύμα κυκλοφορίας.

Στη μηνυτήρια αναφορά επίσης αναφέρονται όσα έχουν καταγγελθεί από διερχόμενους οδηγούς, για αμέλεια δηλαδή στην τοποθέτηση των διαχωριστικών, τα οποία φαίνεται να είχαν παρασυρθεί από τον άνεμο, μειώνοντας ακόμα περισσότερο το πλάτος του οδοστρώματος. Η οικογένεια της άτυχης γυναίκας καλεί τον οποιοδήποτε διερχόμενο οδηγό που παρατήρησε τη μοιραία εκείνη ημέρα ή τις προηγούμενες οποιοδήποτε πρόβλημα το οποίο συνέβαλε στον κίνδυνο, να έρθει σε επικοινωνία μαζί τους ή με το συνήγορό της, τον κ. Κοκοσάλη, προκειμένου να φωτιστούν όλες οι πτυχές της υπόθεσης.

Ο κ. Κοκοσάλης μάλιστα επισημαίνει πως αυτό που επιθυμεί η οικογένεια της άτυχης γυναίκας είναι να έρθει στο φως όλη η αλήθεια για το δυστύχημα, καθώς και όλα εκείνα τα στοιχεία που θα βοηθήσουν στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας, θεωρώντας ταυτόχρονα πως πρέπει να δικαιωθεί η μνήμη και των δύο θυμάτων.

 

www.creteplus.gr