Μόλις ο γιατρός κοιτάζει μέσα στο στόμα του 3χρονου, ρωτάει αμέσως την μαμά αν του έδωσε να πιει αυτό!
533

Όλοι γνωρίζουμε ότι η υγεία των δοντιών είναι σημαντική, αλλά το να γνωρίζεις κάτι με το να κάνεις κάτι για αυτό είναι δυο εντελώς διαφορετικά πράγματα. 

Αυτό που είναι ακόμα πιο σημαντικό από το να φροντίζουμε την υγεία των δοντιών μας μόνοι μας είναι να διασφαλίσουμε ότι τα παιδιά μας θα ασχοληθούν με τα δικά τους.

Η φθορά των δοντιών στα παιδιά είναι ένα τόσο συχνό φαινόμενο που είναι ουσιαστικά μια επιδημία. Ένας γιατρός στη Νέα Ζηλανδία αναγκάστηκε πρόσφατα να βγάλει 11 δόντια από ένα παιδί 3 ετών επειδή είχαν σαπίσει! Ένα άλλο κομμάτι της κοινής γνώσης είναι ότι τα ζαχαρούχα σνακ και τα αναψυκτικά καταστρέφουν τα δόντια. Αλλά και πάλι, η γνώση και η δράση είναι διαφορετικά.

 

Πόσα παιδιά πίνουν αναψυκτικά ή τρώνε ένα πρόχειρο γεμάτο ζάχαρη γεύμα κάθε μέρα; Πόσα καταναλώνουν τέτοια πράγματα περισσότερο από μία φορά την ημέρα; Είναι εξαιρετικά κοινό.

Το κλειδί είναι να διασφαλίσουμε ότι τα παιδιά μας δεν θα το κάνουν

Είναι επίσης εξαιρετικά, εξαιρετικά σημαντικό να χρησιμοποιούμε οδοντικό νήμα και να βουρτσίζουμε τα δόντια μας καθημερινά. Αν τα παιδιά μεγαλώνουν χωρίς να βουρτσίζουν τα δόντια τους, τότε ποτέ δεν θα το κάνουν σαν ενήλικες. Η φροντίδα των δοντιών είναι σημαντική, διότι η σήψη είναι επώδυνη, επικίνδυνη και δαπανηρή.

 

 

 

 

www.stroumfaki.gr