ΜΟΝΟ 208 υπήκοοι Πακιστάν έχουν νόμιμη άδεια παραμονής στο νομό Ηρακλείου
Μόλις 208 υπήκοοι Πακιστάν ζουν και εργάζονται νόμιμα στον νομό Ηρακλείου με βάση τα στοιχεία που υπάρχουν στις αρχές. Μάλιστα από αυτούς μόλις 4 είναι γυναίκες και όλοι οι άλλοι είναι άνδρες.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Creta24, πρόκειται για υπηκόους Πακιστάν που έχουν νόμιμη άδεια παραμονής στη χώρα μας και ειδικότερα για το νομό Ηρακλείου, με το μεγάλο ποσοστό αυτών να έχουν πάρει τις άδειες αρκετά χρόνια πριν.

Οι κάτοικοι αλλά και η δημοτική αρχή στην περιοχή της Μεσαράς υποστηρίζουν πως μόνο στο δήμο Φαιστού ζουν περισσότεροι από 4000 χιλιάδες αλλοδαποί στην συντριπτική τους πλειοψηφία να προέρχονται από το Πακιστάν. Κάτι που σημαίνει πως αυτοί οι άνθρωποι για τις αρχές δεν υπάρχουν άρα εργάζονται παράνομα στην περιοχή.

Όπως μάλιστα δήλωσε στο Creta24 ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου του δήμου Φαιστού Μανόλης Ορφανουδάκης οι ανάγκες σε εργατικά χέρια στην περιοχή, υπολογίζονται περίπου στα 800 με 1000 άτομα μόνο για τις αγροτικές εργασίες και όχι για τα τυποποιητήρια.

Το ζητούμενο βέβαια είναι πως αυτοί οι άνθρωποι εργάζονται, πως αμείβονται, με τι δικαιολογητικά ενοικιάζουν σπίτια και πως μπορούν οι αρχές να τους βρουν αν συμβεί κάτι όπως οι συμπλοκές των προηγούμενων ημερών.

 

Πηγή: creta24.gr