Μου κατασχέσανε το όπλο….Ήτονε κι ανυπλητο το 4χ4…
agrotiko 4x4

Μου κατασχέσανε και το όπλο μα βρήκα άλλο καλύτερο από τον Αριστείδη

Θεατρικό : Μονόπρακτο – Αφηγηματικό

( κάθε ομοιότητα με πραγματικά περιστατικά  σύμπτωση …αποτελεί ) 

Διαβάζεται με έντονα – βαριά …… κρητική προφορά!

Eβγάλανε τ΄αμάξι μου φωτογραφία ……….  οι αχαΐρευτοι … και το βάλανε τρομάρα τους πρώτη μούρη – μόστρα στα ιντερνέτια οι τρισκατάρατοι οι αθεόφοβοι ….  ανάθεμα τους. Εεεεεεεεεεε …… και τους πετύχω ποθές …… θα δούνε πόσο αντέχει η κατσούνα μου ( από πουρνάρι είναι φτιαγμένη ) στην πλατούλα τους.

Ήτονε κι ανυπλητο το 4χ4 και μόλις είχαμε κατέβει από το  μητάτο…. , άσε που μέσα είχα τη Λενιώ κι ανε το μάθει ο πατέρας τζη,  θα μου κάνει το 4χ4 … καλοκαιρινό ( κάμπριο ).

Ηπηρα τη Λενιώ με τη θέληση της βέβαια ( για να μην έχουμε παρεξηγήσεις ) στα χωστά όμως ( είπε πως θα νείναι με τη Μαρίκα ),  να την επάω μια βόλτα στη χώρα ήθελα, μα δεν είχε ποθές να το αφήσω νόμιμα το Navara. Ηψαξα για θέση κανονική  – δεν είναι πως δεν ξάνοιξα ….  λες κι είμαι κιανένας απολίτιστος. Στο μαγαζί δεν χωρούσε … να το βάλω μέσα. Ηντα να’ κανα; Για έλα κι εσύ στη θέση μου.

Το πάρκαρα λέει «σε θέση αναπήρου»  που δεν επιτρέπεται …… κι αστράψανε τα φλας με τις φωτογραφίες .! Δεν είδα εγώ κιανένα ανάπηρο ..που ήντα κοντό και θεέ μου μεγαλοδύναμε, θα κάνει ο ανάπηρος στο μπαράκι απ όξω δε κατέχω  ….. στις 12 η ώρα τσι νυχτός.

Εγώ κιανένα δεν ενόχλησα και μετά φερανε λέει την αστυνομία εε ……  και να κάτεχα ποιος ……. για να με γράψει 80 ευρώ πρόστιμο ( 10 ουίσκια δηλαδή ή 10 κιλά αρνί …. πάνω – κάτω …. στοίχησε η φωτογραφία που με βγάλανε ) οι χιλιοκαταρατοι.

Εγώ τόσανα λεφτά δεν τα πλερώνω και άμα θένε να τα πέψουνε στην εφορία …..  που θα πάμε να τηνε κλείσουμε ή και να τηνε κάψουμε  την άλλη βδομάδα οι αγρότες ……  έτσι κι αλλιώς.

ΑΦΜ εγώ δεν έχω εξάλλου , μα και ναχα …..  εκατό δόσεις θα πήγαινα να τα κάμω τα χρωστούμενα με το λογιστή……….. α δε μου την εσβήσει βεβαίως εντομεταξίς ο βουλευτής μας την κλήση. Καλοί ψεύτες είναι κι αυτοί βέβαια , μα τέλος πάντων ο ένας έχει ανάγκη τον άλλο.  Εγώ δεν τα πλερώνω τόσανα  λεφτά πάντως.

Ηντα θα μου κάνουνε δηλαδής ; Πλειστηριασμό ; Αφού θα ΠΑΜΕ με τους «αλληλέγγυους» ……… και θα  τον ακυρώσουμε τον πλειστηριασμό ….. μιας και κιανένα 4χ4 στα χέρια τραπεζίτη δεν είπανε; ΔΕ ΠΛΕΡΩΝΩ ρε παιδί μου ΔΕΝ ΠΛΕΡΩΝΩ  κιαμιά κλήση.

Κρύψανε οι γνωστοί ρουφιάνοι την πινατσίδα  … τάχαμου ……….. για να μην φαίνεται λέει ποιανού είναι τ΄αμάξι … μα ούλο το χωριό κατέει τ αμάξι ( του πατέρα μου ) , κι αρχίσανε τα τηλέφωνα αμέσως.

Μανολιό μου είπανε….. τ’  αμάξι  το βγάλανε στο facebook  …….. και στο Candia News ( μα θα δεις ήντα θα πάθει κι αυτός ο Αλέκος  …. Candia ……….. ήντα Candia και κουραφέξαλα … που ζούμε …. στο μεσαίωνα με τα κάστρα? ).

Θαρούσανε ……. πως  δε θα το μάθενα εεε ;

Άσε που δεν είχα και δίπλωμα κι ευτυχώς που δεν περίμεναν οι μπάτσοι απόξω στη βροχή γιατί μετά θα νείχαμε ντράβαλα μεγάλα. Σιγά και να μη καθόμουνα να με πιάσουνε οι βρώμοι και να καλούσανε ……. θεός φυλάξοι και μάρτυρα τη Λενιώ, σε κιανένα δικαστήριο για το δίπλωμα. Σιγά και να μη πήγαινα και σε δικαστήριο.

Εεεεεε ……… κάποια στιγμή θα πλερώσουμε με την επιδότηση,  να μου φέρουν το δίπλωμα στο χωριό. Μη κάνουμε την τρίχα … τριχιά ολόκληρη.

Ήπιαμε μετά το μπουκαλάτσι μας με τη Λενιώ ήσυχα τσι ωραία …. αν και κάτι παλιοχωριάτες την ξανοίγανε παράξενα  ( μιας κι είναι και όμορφη πολύ ) , μα τέλος πάντως δεν ήκαμα κιαμιά  φασαρία αν και θα του έπρεπε  ….. και όντε πάω να φύγομε …. βλέπω πως επήρανε  τσι πινακίδες τ΄ αμαξού οι βρωμόμπατσοι.

Ας τολμήσουν να πλησιάσουν ξανά στο χωριό …. μα ξέρουν καλά ήντα μπορεί να ξαναπάθουν…. Αν με εννοείς.

Άλλο είναι το πρόβλημα μου …. Ήντα δικαιολογία θα βρω  τούτη να τη φορά να πω στη μάνα μου …… που φωνάζει και κλαίει ………. να είμαι λέει καλό κοπέλι  και να μην πομοιάσω του Αριστείδη που τον έχουν βάλλει στο μάτι οι μπάτσοι για τα «δέντρα» στο βουνό και που αργά ή γρήγορα θα μπλέξει.

Ναι…….ρε μάνα ……..  σιγά μην τον επιάσουνε  τον Αριστείδη  κι ανε τον πιάσουνε … θα τους εκανωνήσει τους ρουφιάνους που θα φανερωσουνε την κρυψώνα ντου. Θαρρείς  πως δε κατέει τους  βρωμους του διπλανού χωριού ; Καταδότες και γκεσταπίτες είναι  … όχι σαν εμάς που δε μιλάει κιανείς μας της λέω, …..  μα συνεχίζει να σκουπίζει τα δάκρυα της στο κεφαλομάντιλο το υφαντό.

Ηντα στο διάολο θα κάνω  και με τη Λενιώ δε κατέω ………  γιατί μας είδε κι ένα μάτι κακό που είναι και κουμπάρος με το πατέρα τζη , αλλά ευτυχώς που μούχει κι «υποχρέωση» γιατί είναι και παντρεμένος …… αν με καταλαβαίνεις ? …….. και θα σου τονε ποσάξω εγώ,  άμα ανοίξει ο στόμας του. Σιγά μη ντανήξει. Το σκασμό θα βγάλει ο πηδήκουλας.

Δε κατέω και τι στον έξω από δω θα κάνω  και με το δάσκαλο στο σχολείο που μου βάζει  ……. «απουσίες» λέει,  άμα δε πηγαίνω στο σχολείο αν και του ξεκαθάρισα πως ήμουνα κρυωμένος και δε με πιστεύγει ( εποχιακός είναι και θα βάλει μυαλό ή δεν θα ξανάρθει επαέ ).

Γιατί δε με πιστεύγει δηλαδή και θέλει  να φέρω  και βεβαίωση λέει από τον κηδεμόνα μου και από  γιατρό. Ποιος είναι ο κηδεμόνας μου του λέω ; Δεν έχω εγώ κηδεμόνα.

Γιατρό  …….  δεν έχει το χωριό και το κατέει καλά πως το κέντρο υγείας έχει κλείσει μα βεβαίωση ζητεί …. ε?? Παράνομα δικαιολογητικά ζητάει δηλαδής ? Θα σου τον εστολίσω εγώ που θέλει και βεβαίωση γιατρού που δεν υπάρχει και με ταλαιπωρεί αδίκως.

Άλλο να μη λες την αλήθεια κι άλλο να λες ψέματα εδά που το θυμήθηκα … είπε ο δικηγόρος του πατέρα μου,  όντε τον είχαν κατηγορήσει αδίκως,  πως έκλεψε λέει τα ζώα του Μιχάλη και δεν μπορούσαμε να δικαιολογήσουμε τα πρόβατα στον αριθμό.

Πάνω κάτω  …. Χίλια ζώα έχουμε … άμα γινηκαν 1500 δηλαδής  τι να κάναμε , να τα σκοτώναμε τα ζωντανά ;. Αφού τα βρήκαμε. Τίποτις δε γινηκε  και τότες. Αφού  είχαμε βρει  τα πρόβατα στο βουνό  ….. αδέσποτα …..  και τα πήρε ο πατέρας μου και τα τάισε και τα πότισε ………   ήρθε ο Μιχάλης μετάς ( για γροίκα θράσος )  να τα πάρει πίσω και πως ήντονε δικά του είπε  ….. και ναι σιγά ………. να μην του τα δίναμε εμείς.

Εξάλλου δεν είχε μάρτυρες … μικρό σόι ήταν ο κακομοίρης  και τα πρόβατα ζινανε αυτοδίκαια ( έτσι θαρρώ το είπε ο δικηγόρος )  δικά μας. Εγώ δεν ήμουνα εκειά … αλλά ήταν τα ξαδέρφια μου τα άλλα ούλα  …… συμπτωματικά. Δέκα μαρτύρους είχαμε εμείς κι αυτός κιανένα. Ποιον θα πίστευγε το σεβαστό δικαστηριο;

Άμα ήθελε να πλερώσει εύρετρα για να τα πάρει οπίσω ………  κι όχι να λέει βλακείες για εκβιασμούς και τέτοια ……. και πως δεν πλερώνει λέει για τα πρόβατα του. Εκβιαστές είπε πως ήμαστανε αλλά δεν ήρθε στο δικαστήριο όμως,   γιατί πονούσε το πόδι ντου είπε ……  και που να κατέω εγώ ποιοι και που του το έσπασαν ……  και γιατί βρέθηκε η κατσούνα μου εκεί. Κάποιος θα μου  την επήρε γιατί μου την ζήλευγε. Κατσούνα καλύτερη ίσαξα  βέβαια γιατί μου την κατασχέσανε οι μπάτσοι  λέει ως πειστήριο.

Τη Λενιώ εγώ θα την εκλέψω πάντως  – αν τελικά  με το καλό δεν μου την εδώσει  ο πατέρας τζη –   και στα μπαράκια θα την επηγαίνω και κοπέλια θα μου κάνει μπόλικα για να συνεχίσουμε το μεγάλο σόι μας να γινει μεγαλύτερο.

Τα κοπέλια μας, ( αρσενικά θα είναι ούλα )  με το καλό ,  θα τα βαπτίσει ο βουλευτής που βάφτισε και τον πατέρα μου. Ναι …….  ζει ακόμα κι ας είναι μια ολιά μεγάλος σε ηλικία ( άμα μου σβήσει την κλήση πάντως , αλλιώς κάποιος άλλος θα βρεθεί ).

Και για να μην με περνούνε και για χαζό , οι φωτογραφίες τα αμαξού , ελήφθησαν παράτυπα και είναι παράνομες λέει ο δικηγόρος ( ξέρει αυτός ) και δεν μπορούν να μου κάνουν τίποτα.

Ο δικηγόρος μας είναι και συμπτωματικά αδελφός του βουλευτή που θα μας επαντρέψει και ξέρω καλά τα δικαιώματα μου. Ηντα θαρούνε πως είμαστε τυχαίοι ;

Τα ίδια είχα περάσει κι όντε με πήγανε στη σήμανση βραδινιάτικο  και είπανε πως άσκοπα λέει πυροβολούσα με το καλάσκικοφ στη βάφτιση της ξαδέλφης μου , μα επειδή ήμουνα ανήλικος και καλό κοπέλι με άφηκαν ελεύθερο .

Είδες ……… καλό κοπέλι λέει η δικογραφία πως ήμουνα και το βούλευμα που με έβγαλε όξω . Τι άσκοπα δηλαδή …. Δεν κατάλαβα ποτέ.! Ποιόν ενόχλησα δηλαδής , να έρθει να μου το πει.

Μου κατασχέσανε και το όπλο μα βρήκα άλλο καλύτερο από τον Αριστείδη βέβαια και μιας και  ήμουνα λέει ανήλικος  με αφήκανε ελεύθερο με ελαφρυντικά και λόγω ηλικίας και κάτι άλλα που είπε ο δικηγόρος ………  μα δεν τα κατάλαβα και πολύ καλά.

Ααααααααα είπε ο δικηγόρος  πως είμαι και καλός μαθητής μιας και άλλαξε τελικά γνώμη ο δάσκαλος ο εποχιακός που λέγαμε  πριν φύγει οριστικά από τα Όρη  και μου ήδοκε βεβαίωση πως παρακολουθώ ανελλιπώς και κανονικά τα μαθήματα.

Όπου ναναι θα το τελειώσω το δημοτικό. Μετά θα πάω και γυμνάσιο με τον ίδιο τρόπο …..  αν δεν έχω άλλες καλύτερες ασχολίες να κάμω.

Υγ: Η μάνα μου κλαίει ακόμα  …. και στη θέση της θα έρθει λέει αργότερα  η Λενιώ , κι η μάνα του Αριστείδη και οι άλλες γυναίκες του χωριού.

Υγ2: Η μεγαλύτερη ευθύνη για όλα  ….. τα παραπάνω ανήκει στις Μανάδες – Μητέρες – Συζύγους  – Γιαγιάδες κλπ που πρέπει να τσακίσουν – εξαφανίσουν – εξαλείψουν τα εν λόγω φαινόμενα. Έχουν στα χέρια τους τον τρόπο.

 

Ο Κωστής τσ’ Ελένης

 

 

candianews.gr