“Μποναμάς” από τον ΕΛΓΑ στην Κρήτη….Ποιος και τί δικαιούται
elga-apozimioseis-5

Ανακοινώθηκαν οι πρώτες πληρωμές – Ποιος και τί δικαιούται
Έρχονται, επιτέλους, οι πολυαναμενόμενες αποζημιώσεις για τις ζημιές που προκλήθηκαν λόγω των φυσικών καταστροφών του 2015 ,από τον ΕΛΓΑ, για την Κρήτη.

Αποζημιώσεις ύψους 15 εκ. ευρώ θα λάβει συνολικά ο νομός Ηρακλείου ενώ σε πρώτη φάση ,σήμερα, θα καταβληθούν περίπου 900.000 ευρώ.

Τα πρώτα χρήματα θα “φουσκώσουν” τον τραπεζικό λογαριασμό δικαιούχων από τον δήμο Γόρτυνας, Φαιστού και από τη δημοτική ενότητα Αστερουσίων.

Σε δεύτερη φάση, αναμένεται να πραγματοποιηθούν ακόμα δύο πληρωμές, στις 10 και στις 25 Απριλίου με ανάλογα ποσά.

Με την ευκαιρία η τοπική διεύθυνση του ΕΛΓΑ ζητά από τους αγρότες να τακτοποιήσουν τα υπόλοιπα των ασφαλιστικών τους εισφορών προς τον Οργανισμό .

Λόγω φόρτου εργασίας για την αποπληρωμή των αποζημιώσεων των αγροτών η διεύθυνση παρακαλεί τους αγρότες να επικοινωνούν είτε με την τηλεφωνική γραμμή 1540, είτε μέσω ΚΕΠ, είτε με την ηλεκτρονική διεύθυνση του ΕΛΓΑ προκείμενου να πληροφορούνται τα υπόλοιπα των εισφορών και να επικοινωνούν με την υπηρεσία μόνο στην περίπτωση που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν με τους προαναφερόμενους τρόπους.

Αναλυτικά τα ποσά ανά νομό

Συγκεκριμένα, σε πρώτη φάση, ο νομός Ηρακλείου πρόκειται να λάβει αποζημιώσεις ύψους 895.695,35 ευρώ, ο νομός Χανίων 38.570,16, ο νομός Ρεθύμνης 31.230,19 και ο νομός Λασιθίου 23.522,97.

www.cretalive.gr