Νέος πνιγμός στην Κρήτη στους 24 οι νεκροί από πνιγμό

Ένας ακόμη πνιγμός σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 8 Σεπτεμβρίου 2022 στην Κρήτη και συγκεκριμένα σε παραλία του Ρεθύμνου.

Ειδικότερα, ένας τουρίστας ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από την θάλασσα, λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι, στο Ρέθυμνο.

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ τον μετέφερε στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Φως στα αίτια του τραγικού συμβάντος αναμένεται να ρίξει η νεκροψία – νεκροτομή, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Λιμεναρχείο Ρεθύμνου.

Έτσι, οι νεκροί από πνιγμό έφτασαν τους 24 μέχρι στιγμής, μεγαλώνοντας τον τραγικό απολογισμό από τις παραλίες της Κρήτης.

Η τουριστική χρονιά δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη, ενώ λουόμενοι αναμένεται να υπάρχουν στις θάλασσες της Κρήτης μέχρι και τα τέλη Οκτωβρίου.

Εκπρόσωποι των ναυαγοσωστών κάνουν σαφές πως πρέπει να υπάρξει παράταση της ναυαγοσωστικής περιόδου μέχρι και τα τέλη Οκτωβρίου, για να μη θρηνήσουμε θύματα.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία από τις καταγραφές του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος, από τις 10 Μαΐου ως τις 15 Αυγούστου στην Κρήτη σημειώθηκαν 19 θάνατοι.

Σε αυτούς του 19 θανάτους πρέπει να συμπληρωθούν άλλοι 5 που έχουν λάβει χώρα από την περασμένη Παρασκευή μέχρι και σήμερα

 

 

 

 

neakriti.gr

Loading