Νηπιαγωγός στην Κρήτη: Βρήκε το πορτοφόλι γεμάτο λεφτά και το παρέδωσε
portofoli dromo

Για άλλη μία φορά λειτούργησε το φιλότιμο και η εντιμότητα, με Χανιώτη νηπιαγωγό να βρίσκει πορτοφόλι με έναν μικρό θησαυρό και να μην σκέφτεται ούτε λεπτό να το κρατήσει.

Ο ίδιος μίλησε στο Parakritika.gr, εξηγώντας πως δεν πέρασε επ’ ουδενί από το μυαλό του να το κρατήσει, αν και μέσα περιείχε ένα ουκ ευκαταφρόνητο ποσό, πιστωτικές κάρτες, αλλά και υπηρεσιακά έγγραφα αρκετά σημαντικά για τον ιδιοκτήτη του.

Το πορτοφόλι παραδόθηκε στην αστυνομία, όπου διαπιστώθηκε πως ιδιοκτήτης του ήταν ένας στρατιωτικός, ο οποίος βρέθηκε άμεσα και του δόθηκε πίσω.

«Δεν σκέφτηκα να το κρατήσω! Μέσα περιείχε αρκετά χρήματα, κάρτες και κάποια υπηρεσιακά έγγραφα, που θεωρώ πως ήταν σημαντικά για τον άνθρωπο. Το παρέδωσα κατευθείαν στην αστυνομία και ευτυχώς ο ιδιοκτήτης βρέθηκε γρήγορα”, εξηγεί ο κ. Μ.Λ.

Ο στρατιωτικός θέλησε να ευχαριστήσει τον εκπαιδευτικό, ο οποίος δεν δέχθηκε καν τα εύρετρα που προβλέπονται σε αυτές τις περιπτώσεις.

Έτσι, το να του κάνει το… τραπέζι ήταν τελικά… αναπόφευκτο και απ’ ότι φαίνεται, όσα συνέβησαν θα είναι και η αρχή μίας φιλίας.