ΝΤΡΟΠΗ: Τέσσερις ιερείς οι κλέφτες της χείρας του Αγίου Χαράλαμπου!
df9d8067-95d8-4b6c-8952-46b1d6dc16d4

Ποιος τους βοήθησε, πώς κατόρθωσαν να πάρουν το Ιερό Κειμήλιο από την Μονή Μεγάλου Σπηλαίου, που το έκρυψαν, πώς έφτασαν στα ίχνη τους οι αστυνομικοί.

Τέσσερις ιερείς από την Ρουμανία και ένας ομοεθνής νεαρός τους που τους βοήθησε είναι οι δράστες της κλοπής του Λειψάνου της χείρας του Αγίου Χαράλαμπου, ενός από τα Ιερότερα Κειμήλια της Ορθόδοξης Εκκλησίας, , από την Ιερά Μονή Μεγάλου Σπηλαίου Καλαβρύτων.

Οι δράστες συνελήφθησαν χθες το απόγευμα, σε μικρή απόσταση από το μοναστήρι, από όπου λίγο αργότερα είχαν αρπάξει το Ιερό Λείψανο, το οποίο φοβούμενοι τον έλεγχο έκρυψαν σε δύσβατη θαμνώδη περιοχή, πλησίον της Μονής.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την ΕΛ.ΑΣ., οι αστυνομικοί συνέλαβαν στην περιοχή των Καλαβρύτων, τους τέσσερις Ρουμάνους ιερείς (ηλικίας 44, 41, 33 και 21 ετών) και ακόμα έναν Ρουμάνο, 26 χρόνων.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι ιερείς και ο συνεργός τους, επισκέφτηκαν με τουριστικό λεωφορείο την Ιερά Μονή Μεγάλου Σπηλαίου, ως μέλη γκρουπ προσκυνητών, που αποτελούνταν από συνολικά πενήντα έξι ομοεθνείς τους.

Αστυνομία - κλοπή - Ιερό Λείψανο - Άγιος Χαράλαμπος - Ιερά Μονή Μεγάλου Σπηλαίου Καλαβρύτων - ευρήματα

Κατά την ξενάγησή τους στο μοναστήρι και συγκεκριμένα, στον χώρο όπου εκτίθενται τα Ιερά Λείψανα, ο 21χρονος ιερέας εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι οι υπόλοιποι τέσσερις συνεργοί του απασχολούσαν σκόπιμα τον υπεύθυνο της Ιεράς Μονής, με την χρήση ενός νυχοκόπτη, παραβίασε την προθήκη, όπου φυλασσόταν το Ιερό Λείψανο της αριστερής Χείρας του Αγίου Χαραλάμπου και το αφαίρεσε.

Καλάβρυτα - Μέγα Σπήλαιο - Άγιος Χαράλαμπος - Αριστερή χείρα

Αμέσως μετά, το έδωσε στον 26χρονο συνεργό του, ο οποίος το έκρυψε στα ρούχα του κι έφυγαν προς τον χώρο στάθμευσης του λεωφορείου που τους μετέφερες.

Οι δράστες απέκρυψαν το Ιερό Λείψανο εντός του λεωφορείου, ενώ στη συνέχεια το μετέφεραν σε δύσβατη θαμνώδη περιοχή, σε κοντινή απόσταση από το δρόμο που οδηγεί στην Ιερά Μονή και πλησίον του χώρου στάθμευσης του λεωφορείου.

Αστυνομία - κλοπή - Ιερό Λείψανο - Άγιος Χαράλαμπος - Ιερά Μονή Μεγάλου Σπηλαίου Καλαβρύτων - ευρήματα

Ευτυχώς, η κλοπή έγινε άμεσα αντιληπτή από τους μοναχούς, που ειδοποίησαν την Αστυνομία, ενημερώνοντας ότι τελευταίοι επισκέφθηκαν την Μονή οι Ρουμάνοι προσκυνητές.

Αμέσως τέθηκαν σε συναγερμό όλες οι υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. στην ευρύτερη περιοχή των Καλαβρύτων και του Αιγίου  (Άμεση Δράση, Ασφάλεια, ΟΠΚΕ, Τροχαία), με αποτέλεσμα να εντοπιστούν τόσο το Ιερό Λείψανο  στο σημείο που είχε «εγκαταλειφθεί», όσο και το λεωφορείο με τους προσκυνητές, μεταξύ των οποίων και οι ιερωμένοι κλέφτες με τον συνεργό τους, οι οποίοι πλέον είναι αντιμέτωποι με τον Εισαγγελέα Καλαβρύτων.

Καλάβρυτα - Μέγα Σπήλαιο - Άγιος Χαράλαμπος - Αριστερή χείρα

Το Ιερό Λείψανο θα αποδοθεί σήμερα από τους αστυνομικούς, στον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Μεγάλου Σπηλαίου.

Καλάβρυτα - Μέγα Σπήλαιο - Άγιος Χαράλαμπος - Αριστερή χείρα

 

www.antenna.gr