Ντροπή τους για ακόμη μία φορά: Άφησαν στο σκοτάδι άνεργη παραπληγική με 4 παιδιά
logariasmos-dei

Στα χαρτιά έμειναν οι υποσχέσεις της κυβέρνησης ότι δε θα κόβει το ρεύμα και θα σταματήσει τους πλειστηριασμούς. Σύμφωνα με καταγγελία της Α.Π. στο neakriti.gr, το πρωί της Τετάρτης υπάλληλοι της ΔΕΗ πήγαν στο σπίτι της και της έκοψαν το ρεύμα εξαιτίας ληξιπρόθεσμων χρεών.

«Το Σεπτέμβριο μου είχαν κόψει το ρεύμα για συνολικά χρέη 1980 ευρώ. Τότε μας βοήθησαν ένας ιερέας της περιοχής και κάποιοι άλλοι ιδιώτες. Μας έδωσαν 400 ευρώ και τα δώσαμε ως προκαταβολή οπότε μας ξανασύνδεσαν το ρεύμα».

Σε αυτό το σημείο η υπόθεση αρχίζει να περιπλέκεται αρκετά καθώς η ίδια αδυνατεί να κάνει ρύθμιση στη ΔΕΗ. Όπως εξηγεί «το ρεύμα είναι στο όνομα του παππού μου κι ο παππούς μου έχει πεθάνει. Έτσι δε μπορώ να κάνω ρύθμιση. Για να κάνω ρύθμιση πρέπει να γυρίσει το ρεύμα στο δικό μου όνομα».

Συνεχίζοντας την εξιστόρηση της υπόθεσης λέει η ίδια η Α.Π. «όμως είμαι χωρισμένη και η επιμέλεια των παιδιών ήταν σ’ εμένα προσωρινά. Έληξε και πρέπει να ξαναγίνει δικαστήριο για να πάρω την επιμέλεια των παιδιών. Όμως δεν έχω την οικονομική δυνατότητα να ξανακάνω δικαστήριο. Και χωρίς την επιμέλεια των παιδιών δε μπορώ να γυρίσω στο όνομα μου το ρεύμα, ούτε ρύθμιση μπορώ να κάνω».

Η Α.Π. δεν γνωρίζει καν το ακριβές ποσό των ληξιπρόθεσμων οφειλών της στη ΔΕΗ καθώς από τον Σεπτέμβριο δεν έχει έρθει νέος λογαριασμός.

Πρόκειται για μία άνεργη, παραπληγική (με αναπηρία 90%), πολύτεκνη μητέρα τεσσάρων παιδιών (14, 10 χρονών και δίδυμα παιδιά τα οποία δεν έχουν κλείσει ακόμα τα πέντε τους χρόνια).

Αυτό που θα ήθελε η ίδια αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με τα δικά της λόγια, είναι «η βοήθεια της Δημοτικής Αρχής. Να μεσολαβήσει ώστε να μου συνδέσουν το ρεύμα. Ζητάω τη βοήθεια των συμπολιτών μου. Δε μπορώ να μαγειρέψω, να κάνω μπάνιο τα παιδιά. Χτες βράδυ παγώσαμε. Τα παιδιά δεν μπορούν να κοιμηθούν το βράδυ, φοβούνται».

Το μοναδικό εισόδημα της Α.Π. είναι ένα επίδομα μικρότερο των 500 ευρώ το οποίο θα λάβει ξανά από το ΙΚΑ στο τέλος Δεκεμβρίου.