Ο Αδάμ Παραδεισανός δήμαρχος στο Αμάρι
moyrtzanos_18_3
Ο κ. Παραδεισανός θα είναι ο δήμαρχος Αμαρίου, που θα αντικαταστήσει τον επικεφαλής του συνδυασμού, Παντελή Μουρτζανό μετά την απόφαση του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Χανίων για την ακύρωση της εκλογής του τελευταίου λόγω κωλύματος.

Στην χθεσινή συνάντηση, ο πρώτος σε ψήφους δημοτικός σύμβουλος της παράταξης, Γιάννης Γενεράλης ευχαρίστησε θερμά τους συναδέλφους του για την τιμή που του έκαναν να τον προτείνουν για να ηγηθεί του δήμου μετά την εμπλοκή που προέκυψε από το εκλογοδικείο, όμως αρνήθηκε τη θέση λόγω αυξημένων επαγγελματικών υποχρεώσεων.

Έτσι, τέθηκε εκ νέου το ερώτημα για το ποιος θα είναι ο άνθρωπος που θα ορκιστεί δήμαρχος τον Αύγουστο και θα αναλάβει τα ηνία του δήμου από την 1η Σεπτεμβρίου. Ο επικεφαλής της παράταξης Παντελής Μουρτζανός πρότεινε τον κ. Παραδεισανό, στο πρόσωπο του οποίου συμφώνησαν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι.

Παράλληλα, οι δημοτικοί σύμβουλοι απάντησαν θετικά στο ερώτημα του Παντελή Μουρτζανού για το εάν πρέπει να γίνει προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της απόφασης του εκλογοδικείου. Επομένως, μέσα στο επόμενο 10ημερο, όπως προβλέπει ο νόμος, πιθανότατα θα γίνει η προσφυγή, κάτι που αναμένεται και από την πλευρά Σημαντήρα, με αίτημα ωστόσο την ακύρωση των εκλογών.

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΑΛΛΕΡΓΗ