Ο Απόστολος, το …κρητικό σαρίκι και η “Τελεία” (Foto,vid)
gletsos

Στα Ανώγεια ο Δήμαρχος Στυλίδας παρουσίασε τις βασικές αρχές της Ιδρυτικής Διακήρυξης του κόμματος του

ΣΧΕΤΙΚΑ VIDEO

Στα Ανώγεια βρέθηκε,  στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Κρήτη, ο Δήμαρχος Στυλίδας και αρχηγός του νέου κόμματος “Τελεία” προκειμένου το νέο κόμμα να κάνει μια συμβολική, όπως ο ίδιος τη χαρακτήρισε,  πρεμιέρα με την παρουσίαση των βασικών Αρχών της Ιδρυτικής Διακήρυξης του, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ανωγείων.

Στην εκδήλωση βρέθηκαν στελέχη του Δήμου Ανωγείων, αλλά και αρκετοί κάτοικοι και μάλιστα έγινε μια πολύ εποικοδομητική, όπως χαρακτηρίστηκε, συζήτηση.

Δεν παρέλειψαν, βέβαια, να δώσουν δείγματα της φιλοξενίας της περιοχής, προσφέροντας του πλούσιο γεύμα, που περιελάμβανε μακαρόνια με αθότυρο και ανωγειανό οφτό.

“Όποιος στα Ανώγεια περπατεί θα πρέπει να θυμάται,

Πως με την παρουσία του τιμά…μα και τιμάτε..”

Με αυτή την μαντινάδα καλωσόρισε στα Ανώγεια ο π.Ανδρέας Κεφαλογιάννης, τον Απόστολό Γκλέτσο, σύμφωνα με την anogi.gr.

Στις 12 μ.μ της Δευτέρας, όλοι έφτασαν στην αίθουσα των δημοτικών συμβουλίων που ήταν κατάμεστη από κόσμο. Μάλιστα, εκτός των Ανωγειανών βρέθηκαν στο χωριό άνθρωποι από το Ηράκλειο, τα Σφακιά και άλλα μέρη της Κρήτης, που θέλησαν να είναι παρόντες στην επίσημη πρώτη του νέου κόμματος.

Ο δήμαρχος Ανωγείων κ.Καλλέργης προλόγισε τον κ.Γκλέτσο αναφέροντας χαρακτηριστικά:

”Μας κάνατε ιδιαίτερη τιμή που επιλέξατε το χωριό μας για να κάνετε την διακήρυξη του κόμματος σας. Σας καλωσορίζουμε στον τόπο μας που είναι μέρος πολιτισμού και αγώνων. Ως δήμαρχος και εσείς ξέρετε ότι όλοι μαζί παλεύουμε σε ένα κοινό αγώνα για ένα σκοπό την βελτίωση της ζωής των δημοτών μας και αντίστασης και ανατροπής της κατάστασης που επικρατεί στον λαό τα τελευταία χρόνια της οικονομικής κρίσης. Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία και πάντα να έχετε στο επίκεντρο την βοήθεια στους πολίτες που υποφέρουν” κατέληξε ο Δήμαρχος Ανωγείων .

Ο π. Ανδρέας Κεφαλογιάννης

Ο π.Ανδρέας Κεφαλογιάννης  αφού του έδωσε το βιβλίο μίλησε για τον κ.Γκλέτσο και τη προσπάθεια που κάνει τονίζοντας τα εξής:

”Με ιδιαίτερη χαρά ανταποκρίθηκα στην πρόσκληση του φίλου Απόστολου Γλέτσου, να τον προλογίσω στην παρουσίαση της ιδρυτικής διακήρυξης του κόμματος του με το τίτλο «Τελεία.»gletsos2

Και δεν θα μπορούσαν να πω όχι γιατί θεωρώ τιμητικό, να επιλέγεται το χωριό μας, από σημαντικούς ανθρώπους ως αφετηρία νέων γεγονότων και μάλιστα πολιτικών γεγονότων, όπως είναι η ίδρυση και η δημιουργία νέων κομμάτων.

Κάθε νέο κόμμα που γεννιέται δίνει ακόμα περισσότερο οξυγόνο στην Δημοκρατία, βοηθάει στον άνοιγμα, στο βάθεμα και το πλάτεμα του πολιτεύματος μας.

Αγαπητέ Απόστολε,

Η πατρίδα μας σήμερα περνάει μια ΔΕΥΤΕΡΗ  ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ.Ο ελληνικός λαός είναι όμηρος του Δ΄ ΡΑΊΧ. Βρισκόμαστε ήδη στον 5ο χρόνο της ύφεσης, της φτώχειας και της εξαθλίωσης. Αυτό δεν μπορεί πλέον να συνεχιστεί. «Το πολύ κύριε ελέησον το βαριέται και ο παπάς» λέει ο λαός μας.

Και παρότι ο ελληνικός λαός έχει φτάσει στο νυν και αεί, οι  τροϊκες μας ζητάνε κι άλλα, κι άλλα, κι άλλα μέτρα, μετατρέποντας τη χώρα σε αποικία χρέους..

Κάνω έκκληση από τα Ανώγεια της Αντίστασης, στην πολιτική και πολιτειακή ηγεσία, που κρατάει την τύχη της χώρας στα χέρια της, να πει επιτέλους στους τροϊκανούς εκείνο που όλοι οι Ελληνες έχουν στα χείλη τους: «Αϊ στα τσακίδια…»

Αρκετά πληρώσαμε και σε αίμα, με χιλιάδες αυτοκτονίες και  σε φόρους. Τώρα διαβάζω θέλουν να βάλουν χέρι και στις περιουσίες των ανθρώπων.

Νομίζω ότι μετά από 5 χρόνια μνημονιακής δικτατορίας ήρθε η ώρα η σημερινή κυβέρνηση να πει το μεγάλο ΟΧΙ και να είναι βέβαιη ότι η ιστορία θα τη δικαιώσει.

Σε διαφορετική περίπτωση το λόγο πλέον πρέπει να έχει ο λαός, αυτός να αναλάβει τις τύχες τους, αυτό να καθορίσει την πορεία του.

Γιατί εφόσον συνεχιστεί αυτή η κατάσταση με τους Γερμανούς να μας στήνουν κάθε λίγο και λιγάκι στον τοίχο της …Καισαριανής, τότε είναι θέμα χρόνου πότε θα ξεσηκωθεί αυτός ο λαός. Ο κόμπος έχει φτάσει πλέον στο χτένι και ήρθε η ώρα φίλε Απόστολε να μπει μια ΤΕΛΕΙΑ.

–Να μπει ΤΕΛΕΙΑ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ

– ΝΑ ΜΠΕΙ ΤΕΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ατελείωτη φτώχεια

– ΝΑ ΜΠΕΙ ΤΕΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ

– ΝΑ ΜΠΕΙ ΤΕΛΕΙΑ ΣΤΙΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ

– ΝΑ ΜΠΕΙ ΤΕΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

– – ΝΑ ΜΠΕΙ ΤΕΛΕΙΑ ΣΤΟ ΞΕΣΠΙΤΩΜΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ, ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΛΗΣΤΕΙΡΙΑΣΜΟΥΣ

Φίλε Απόστολε Γκλέτσο, δήμαρχε Στυλίδας, σε καλωσορίζω στην καρδιά της Κρήτης, σε καλωσορίζω στ΄ Ανώγεια των αγώνων για λευτεριά, δημοκρατία και αξιοπρέπεια. Σε καλωσορίζω σ΄ ένα χωριό που ήταν θα παραμείνει πάντα κέντρο επανάστασης,  απέναντι σε ξένους και ντόπιους δοσίλογους,  που επιχειρούν να υπονομεύσουν την εθνική μας κυριαρχία, την εθνική μας αξιοπρέπεια.

Εύχομαι ολόψυχα καλό ταξίδι στην ΤΕΛΕΙΑ”.

Φτάνοντας στο Ηράκλειο

Συνοδευόμενος από τους στενούς συνεργάτες του, δήλωσε κατά την άφιξη του, νωρίς το πρωί της ίδιας μέρας, στο λιμάνι του Ηρακλείου ότι «πρέπει να μπει τελεία σε ό,τι κακό έχει συμβεί στην Ελλάδα από τη μεταπολίτευση και μετά».

Κληθείς να προσδιορίσει την ταυτότητα του νέου κόμματος, ο κ. Γκλέτσος υπογράμμισε σε όλους τους τόνους ότι η «Τελεία» δεν χαρακτηρίζεται ούτε αριστερό ούτε δεξιό ούτε και κεντρώο κόμμα, ενώ σχολιάζοντας την ψήφιση του προϋπολογισμού, είπε ότι είναι ένας προϋπολογισμός «που μειώνει δαπάνες, πράγμα που σημαίνει ότι το βιοτικό μας επίπεδο θα κατέβει κι άλλο. Το πρωτογενές πλεόνασμα θα αυξηθεί στο διπλάσιο που σημάνει ότι θα φέρει σκληρή φορολογία».gletsos1

Ο κ. Γκλέτσος αποκάλυψε και μερικούς από τους στόχους του νέου πολιτικού φορέα. Στο φορολογικό–οικονομικό επίπεδο, φαίνεται πως δίνει ιδιαίτερη σημασία στην προσέλκυση των ομογενών για επενδύσεις στην Ελλάδα, ενώ στο κοινωνικό κράτος δίνει έμφαση στην πρόνοια.

Ο επόμενος σταθμός της «Τελείας», μετά την Κρήτη, θα είναι ο Έβρος και κατόπιν η Κέρκυρα και η Ρόδος. Η επιλογή των περιοχών αυτών δεν έγινε τυχαία, καθώς ο κ. Γκλέτσος επισήμανε «θα “σταυρώσουμε” την Ελλάδα».

 

 

http://www.cretalive.gr/