• 21 Απριλίου, 2024

Ο ιερωμένος Αρσένιος Προκοπάκης, έκανε … μόδα την αγιογραφία: Τέχνη με αγάπη, μεράκι και ταλέντο

prokopakis arsenios

Μια κοιτίδα πολιτισμού, Χριστιανικής πίστης αλλά και καλλιτεχνικής έκφρασης λειτουργεί τα τελευταία χρόνια στη Μητρόπολη Γορτύνης και Αρκαδίας.

prokopakis arsenios1

Οι δραστηριόητες πολλές και μια ξεχωριστή, αυτήν της αγιογραφίας την οποία έκανε … μόδα στη Μεσαρά, με πολλές διακρίσεις και παρουσίες στις σημαντικότερες εκθέσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό, ο ιεροδιάκονος π. Αρσένιος Προκοπάκης.

Με λαμπρές σπουδές με μεράκι και αγάπη ο π. Αρσένιος διδάσκει καθημερινά παιδιά νέους αλλά και μεγαλύτερους ανθρώπους με μεράκι αλλά και ταλέντο στην αγιογραφία με εξαιρετικά αποτελέσματα. Κληρικός αλλά άνθρωπος βγαλμένος από τα “σπλάχνα” της κοινωνίας και ιδιαίτερα ταλαντούχος ο ίδιος, αφήνει συμπορευόμενος με τους μαθητές του το δικό τους στίγμα στον ιδιαίτερο αυτό χώρο της τέχνης.

Ο ιερωμένος γεννήθηκε στην Αυγενική από αγροτική οικογένεια. Ολοκλήρωσε τις Γυμνασιακές του σπουδές στο Βενεράτο και συνέχισε στο Λύκειο Αγίας Βαρβάρας, ενώ ανέλαβε και βάρη για τη στήριξη της οικογενείας του καθώς ο πατέρας του Δημήτριος Προκοπάκης έφυγε νωρίς από τη ζωή σε γόνιμη ακόμα και δημιουργική ηλικία.

Ξεκίνησε τις ανώτατες σπουδές του στον τομέα της φυσικής κλίσης του στον εκκλησιαστικό χώρο. Φοίτησε αρχικά στην Πατριαρχική Ανωτάτη Ακαδημία Κρήτης από όπου αποφοίτησε ως αριστούχος. Εισήχθη αργότερα στη Θεολογική Σχολή Αθηνών όπου ασχολήθηκε εντατικά με την τέχνη της Αγιογραφίας. Παράλληλα σπούδασε Αγιογραφία και Τέχνες στη Σχολή Αγιογραφίας της Ι. Μητροπόλεως Βύρωνος Καισαριανής και Υμηττού όπου με την αποφοίτησή του έγινε απευθείας επιμορφωτής της Σχολής.

Παράλληλα σπούδαζε Αγιογραφία στη Σχολή του Ι Κ Αγ.Νικολάου Μπουραζέρη στο Άγιον Όρος όπου συμμετείχε και ως μέλος του εργαστηρίου εκεί. Χειροτονήθηκε διάκονος στην Ιερά Μητρόπολη Γορτύνης και Αρκαδίας όπου μέχρι και σήμερα υπηρετεί ως επιμορφωτής στη Σχολή Αγιογραφίας που ο ίδιος ξεκίνησε με εστίες σε Μοίρες Τυμπάκι και Αγ.Βαρβάρα Ηρακλείου.Παράλληλα είναι υπεύθυνος για το τμήμα Νέων της Ι.Μητροπόλεως.

Παράλληλα σπουδάζει Ψυχολογία στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Loading

Read Previous

ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΡΙΟ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑΤΑ ΜΑΚΡΙΔΑΚΗΣ

Read Next

Αποκαλύφθηκε η ταυτότητα της γυναίκας που βρέθηκε νεκρή στη θάλασσα της Κρήτης

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Most Popular