Ο Κρητικός που καλλιεργεί σταφύλια και σύκα στον Καναδά κι έμαθε τους Καναδούς να τα λατρεύουν!
michalis-1-620x330

Ο Μιχάλης είναι ένας Κρητικός που ζει στον Καναδά σχεδόν μισό αιώνα. Αλλά ουδέποτε ξέχασε ότι είναι από την Κρήτη. Ακόμα και την προφορά του διατήρησε. Ενώ έχει ξετρελάνει τους γείτονες και τους φίλους του, στην πόλη Στίβεστον, με τα κρασοστάφυλα που εδώ και 15 χρόνια καλλιεργεί! Ο Μιχάλης, ο σταφυλοπαραγωγός του Καναδά, έγινε και θέμα στα τοπικά μέσα ενημέρωσης της περιοχής του, που παρουσιάζουν τον Κρητικό με τη χαρακτηριστική βαριά προφορά, όπως γράφουν, ως ένα πολύ γνωστό άνθρωπο στην περιοχή, αγαπητό ανάμεσα σε όλους τους κατοίκους του Στίβεστον.

Φύτεψε στην αυλή του αμπέλια και κληματαριές πριν από 15 χρόνια. Αλλά φέτος η παραγωγή είναι απίστευτα μεγάλη, τόσο που κι ο ίδιος δεν πιστεύει όσα βλέπει. Δεν εμπορεύεται τα σταφύλια, αλλά, όπως λέει, μοιράζει το περίεργο, για τους Καναδούς, κρητικό προϊόν σε φίλους και γείτονες, που δεν προλαβαίνουν να τρώνε.

Στην τεράστια αυλή του καλλιεργεί επίσης σύκα, λιγότερο πάντως δημοφιλές, όπως φαίνεται, προϊόν από τα σταφύλια του, τα οποία έχουν γίνει και στόχος μικρών ζώων της περιοχής, όπως τα ρακούν, από τα οποία δίνει αγώνα να προφυλάξει την παραγωγή του!

Μιχάλης 2

Με πληροφορίες από Richmond news