21.4 C
Αθήνα
28 Σεπτεμβρίου, 2023
Dream fm 90,7
HTML tutorial
Ελλάδα

O Mr. JUMBO ξεβρακώνει και ξεφτιλίζει τον Τσίπρα…. «Ούτε για…»

vakakis-jumbo

Έξω από τα δόντια τα είπε ο Απόστολος Βακάκης, ο Mr Jumbo στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών «προσγειώνοντας» στην σκληρή πραγματικότητα το ακροατήριο του, το οποίο με ερωτήσεις προσπάθησε να διερευνήσει αν οι προσδοκίες του πολιτικού συστήματος,

όπως και οι επιθυμίες που διατυπώνονται από την κυβέρνηση, όπως κι αυτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έχουν βάση στην πραγματική οικονομία.
Ο κ. Βακάκης ανέφερε ότι πρέπει η χώρα να λάβει άμεσα τη δόση από τους θεσμούς και το κυριότερο να πέσουν λεφτά στη αγορά.
Η πραγματική οικονομία όμως δεν συμβαδίζει με τις επιθυμίες των πολιτικών και είναι τελείως διαφορετική.
Το πιο αρνητικό στοιχείο που προκύπτει είναι ότι παγιώνεται η καθοδική τάση στην οικονομία.
Ο ίδιος είπε χαρακτηριστικά ότι μετά τις15 Σεπτεμβρίου το κλίμα στη αγορά κινείται με αρνητικό πρόσημο τα μηνύματα που φθάνουν σε καθημερινή βάση στο γραφείο, δείχνουν ότι η επόμενη ημέρα δείχνει επιδείνωση και το πιο σοβαρό είναι ότι τείνει να παγιωθεί.
Ο κ. Βακάκης αναφέρθηκε στον ιδιωτικό τομέα ο οποίος έχει αγνοηθεί πλήρως, ενώ είναι ο μόνος που μπορεί να συμβάλει στη αλλαγή του κλίματος, αλλά όλοι ασχολούνται με το Δημόσιο Τομέα τον οποίο παρομοίασε ως τσιμπούρι αφού έχει προσκολληθεί πάνω στο… γάιδαρο που είναι ο ιδιωτικός τομέας.
Ο κ. Βακάκης είπε ακόμη μια αλήθεια για αυτούς που τα τελευταία 10 χρόνια επένδυσαν χρήματα αλλά δεν αποκόμισαν κέρδη.
Παρουσίασε έναν πίνακα αποδόσεων σε σχέση με την αγορά.
Πρώτη στη λίστα εμφανίζεται η εταιρεία ΟΛΘ με μετοχική απόδοση 11%, η Jumbo με 10%, η ΕΥΑΘ με 6%, η ΜΕΤΚΑ με 5%.
Τέσσερις εισηγμένες είχαν οριακή άνοδο και οι υπόλοιπες ήταν ζημιογόνες δηλαδή δεν έδωσαν κανένα κέρδος στους επενδυτές.
Ο κ. Βάκακης είπε ότι η Jumbo θα ανοίξει δύο νέα καταστήματα στη Ρουμανία και Βουλγαρία και θα επεκταθεί και σε άλλες βαλκανικές χώρες όπως είναι η Βοσνία.
Η Ελλάδα όμως παραμένει ο βασικός πυλώνας του ομίλου ο οποίος έχει προσανατολισθεί να ικανοποιεί αρχικά τις ανάγκες του παιδιού και γενικότερα της οικογένειας όπως και των κατοικίδιων ζώων.
Τόνισε ότι δεν πρόκειται να ασχοληθούμε με τα τρόφιμα τις ηλεκτρικές συσκευές την μόδα και την ένδυση, τα οποία χαρακτήρισε ως «ψόφια ψάρια» σε μια λίμνη που συνεχώς στερεύει.
Οι επενδύσεις του 2017 θα διαμορφωθούν στα 40 με 45 εκατ. ευρώ, ενώ θα διατηρηθεί η στρατηγική του ομίλου να διανέμει το 1/3 των κερδών στους επενδυτές για την οικονομική χρήση 2016- 2017.
Το πρώτο τρίμηνο που ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2016 και ολοκληρώθηκε τον Σεπτέμβριο οι πωλήσεις αυξήθηκαν του ομίλου Jumbo ενισχύθηκαν 11,53% στα170 εκατ. ευρώ.
Τα κέρδη της χρονιάς που πέρασε ανήλθαν στα 121,26 εκατ. ευρώ, έναντι 104,8 πρόπερσι.
Στο στάδιο της ενημέρωσης για τα στοιχεία της εταιρεία εκτίμησε ότι πέφτουν οι τζίροι στην αγορά, όπως και τα περιθώρια κέρδους, με αποτέλεσμα επιφέρουν αρκετά λουκέτα το τελευταίο τρίμηνο του έτους.

 

 

bankingnews.gr

Related posts

Ελπίδες για τον εντοπισμό του 20χρονου Βαγγέλη…Μαρτυρία γυναίκας δίνει νέα τροπή στην υπόθεση

907@dreamfm.gr

Η Αστάρτη «ξεκλειδώνει» το μυστήριο του Δίσκου της Φαιστού

907@dreamfm.gr

Να τι θα συμβεί αν με πιάσουν με ανασφάλιστο όχημα;

907@dreamfm.gr

Leave a Comment