Ο Ομπάμα έχει “φύλακα – άγγελο” με καταγωγή από την Κρήτη…
omp708_0

Με τα μέτρα ασφαλείας και τις προετοιμασίες να κορυφώνονται λίγο πριν άφιξη Ομπάμα, άτομα από το επιτελείο του έχουν ήδη φθάσει για να τον συνοδέψουν στην διήμερη επίσκεψή του.

Από τους πρώτους έφθασε ο Ελληνοαμερικάνος οικονομολόγος Αλέξης Γιαννούλιας, ο οποίος βρίσκεται χρόνια στο οικονομικό επιτελείο του Προέδρου.

Ο Αλέξης Γιαννούλιας με καταγωγή από τα Καλάβρυτα και τα Σφακιά της Κρήτης είναι οικονομόλογος, πρώην καλοθοσφαιριστής και ο νεότερος «τοπικός» Υπουργός Οικονομικών της πολιτείας της Ιλινόις με το Δημοκρατικό Κόμμα από το 2006-2011.

Η σχέση του με την Ελλάδα

Ο Αλέξης Γιαννούλιας σπούδασε και έπαιξε μπάσκετ στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο και της Βοστώνης, ενώ το 1998 επέστρεψε στην Ελλάδα για να παίξει επαγγελματικά με τον Πανιώνιο. Μάλιστα, συμπαίκτης υπήρξε τότε με τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Βασίλη Κικίλια, με τον οποίο διατηρούν ακόμη φιλικές σχέσεις.

Η τραγική απώλεια του πατέρα του

Ο πατέρας του ονομαζόταν Αλέκος και καταγόταν από τα Καλάβρυτα, ενώ η μητέρα του είναι από τα Σφακιά. Μετανάστευσαν στην Αμερική τη δεκαετία του ’70. Εγκαταστάθηκαν στο Σικάγο, όπου άνοιξαν ένα κτηματομεσιτικό γραφείο, το οποίο τώρα διαχειρίζεται ο μεγάλος αδελφός του Αλέξη Γιαννούλια.

Η οικογένεια απέκτησε τεράστια ακίνητη περιουσία στο Σικάγο, ιδρύοντας μία από τις μεγαλύτερες τράπεζες του Ιλινόις, την “Βroadway Βank”, με επτά υποκαταστήματα. Ο πατέρας του, Αλέκος Γιαννούλιας ερχόταν κάθε χρόνο για διακοπές στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο Αίγιο. Ωστόσο, ένα τραγικό περιστατικό συνέβη στην οικογένεια, καθώς το 2005, πνίγηκε ενώ κολυμπούσε στο Λαμπίρι Αιγιαλείας.

H σχέση του με τον Ομπάμα

Ο Μπάρακ Ομπάμα έχει εκφράσει δημόσια την υποστήριξή του στον κ. Γιαννούλια σε ομιλία του στο Σικάγο το 2010. Ο 40χρονος, μάλιστα,κέρδισε το 2006 το αξίωμα του «τοπικού» Υπουργού Οικονομικών της Ιλινόις και έγινε ο νεότερος πολικός που εκλέχθηκε ποτέ σε αυτό το αξίωμα στην ιστορία της ΗΠΑ. Για το γεγονός αυτό τιμήθηκε από Ενωμένο Ελληνοαμερικανικό Κογκρέσο (UHAC) με το μεγάλο ετήσιο βραβείο “ΠΕΡΙΚΛΗΣ”.

Επίσης, δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν παίξει μπάσκετ με τον Μπάρακ Ομπάμα, ενώ εντύπωση είχε προκαλέσει η έξοδο τους σε καφετέρια στο Σικάγο, όπου είχαν πάρει πρωινό μαζί.

Ο "φύλακας - άγγελος" του Ομπάμα έχει καταγωγή από την Κρήτη !

Πηγή: iefimerida.gr