Ο πρόεδρος φύλαζε παράνομα όπλα στην αποθήκη Σκοπευτικού Συλλόγου
opla

Συνελήφθη 66χρονος για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων, στο Ρέθυμνο
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, σε περιοχή του Δήμου Ρεθύμνου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνου, 66χρονος Έλληνας, κατηγορούμενος για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, στo πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της παράνομης οπλοκατοχής, αστυνομικοί της υπηρεσίας πραγματοποίησαν έρευνα σε αποθήκη Σκοπευτικού Συλλόγου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν περίστροφο και 830 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων τα οποία κατείχε παράνομα ο 66χρονος, που μάλιστα είναι πρόεδρος του Συλλόγου. Επιπλέον βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, δύο πιστόλια και πέντε γεμιστήρες, για τα οποία θα κινηθεί, η προβλεπόμενη διαδικασία ανάκλησης αδείας τους.

Επίσης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα κάτωθι όπλα και είδη οπλισμού τα οποία ο 66χρονος κατείχε για τις ανάγκες Σκοπευτικού Συλλόγου και κινήθηκε η διαδικασία ανάκλησης της σχετικής άδειας.

Συγκεκριμένα κατασχέθηκαν :

14 πιστόλια
Ένα περίστροφο
14.748 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων και
38 γεμιστήρες

Η προανάκριση ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρεθύμνου, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου.