Ο πρόεδρος, οι “σφυρίχτρες” και ο Τίτος… Ρεσιτάλ fair play από τους παίδες Ρεθύμνου-Λασιθίου (VIDEO)
Σκηνή τελευταία: «Πες του δικού σου, όταν γίνω πρόεδρος της ΕΠΟ, να μου στείλει ένα αίτημα να τον βάλω σε μια επιτροπή»!

ImgSrc

Περιστοιχισμένος από συμβούλους του στην ΕΠΣ Χανίων στο τέλος των αγώνων των Μικτών Ενώσεων στη Μοναχή Ελιά, ο πρόεδρος της ΕΠΣΧ και μέλος του Δ.Σ. της ΕΠΟ Γιώργος Βούρβαχης «εκφωνούσε» το παραπάνω μήνυμα στον Βαγγέλη Παπαγγελή να το μεταφέρει στον έτερο υπεύθυνο των Μικτών Ομάδων της ΕΠΣΗ Γιώργο Κουτεντάκη ή Πλούταρχο, μέσα σε παρατεταμένο χειροκρότημα των συμβούλων του, που βρέθηκαν σε έκσταση, στο άκουσμα «όταν γίνω πρόεδρος της ΕΠΟ»! Δεν είναι ότι το ύφος του κ. Βούρβαχη θύμιζε Βοναπάρτη, είναι που για να συμβεί αυτό το θλιβερό (για το ποδόσφαιρο) σκηνικό συνέβησαν ακόμη πιο θλιβερά.

Ο κ. Γιουματζίδης
Όλα άρχισαν όταν ο υπεύθυνος τύπου της ΕΠΣΗ Μανόλης Βαρδαλαχάκης επιχείρησε να πάρει κάποια πλάνα με ερασιτεχνική κάμερα και το κινητό του από το παιγνίδι των Μικτών Παίδων και ο διαιτητής–«φυντάνι» του απαγόρευσε με την απειλή να διακόψει το παιγνίδι, επειδή δεν το επέτρεπαν οι κανονισμοί. Μπροστά στους παράγοντες της ΕΠΣΧ, που έκαναν τις «πάπιες»! Έπεσε όμως πάνω σε διαβασμένο, που σε λίγα λεπτά είχε κατεβάσει όλη την προκήρυξη και είχε επικοινωνήσει και με την ΕΠΟ. Στο ημίχρονο ο υπεύθυνος Τύπου της ΕΠΣΗ ζήτησε από τον Χανιώτη διαιτητή να του δείξει πού υπάρχει στην προκήρυξη η απαγόρευση. Έψαχνε, έψαχνε ο κ. Γιουματζίδης αλλά δεν έβρισκε, μέχρι που είπε «κάπου το είχα δει, αλλά εντάξει, τώρα…». Εντωμεταξύ η διαιτησία του σε παιδικό αγώνα (φευ) ήταν δραματική κάτω από τα μάτια του προέδρου της ΕΠΣΧ και φυσικά υπήρξαν διαμαρτυρίες από την Ηρακλειώτικη αποστολή.

Ζήτησε το λόγο.

Στο τέλος του αγώνα ο κ. Βούρβαχης, ενήμερος για την αντίδραση των επικεφαλής των φιλοξενουμένων, βρήκε τον Πλούταρχο Κουτεντάκη την ώρα που πήγε να καταθέσει την ταυτότητά του στους διαιτητές για το παιγνίδι των νέων και άρχισε να του λέει διάφορα, όπως «να κόψεις τις μαγκιές, εδώ δεν περνάνε» και κάτι άλλα μπροστά στον ανύποπτο Μεσαρίτη παράγοντα, με συνέπεια να αρχίσουν τα τραγούδια του στυλ «ανταλλάξαμε λόγια βαριά»! Χαμός, πανικός, απαράδεκτη συμπεριφορά οικοδεσπότη και δη αξιωματούχου της Ομοσπονδίας, ενώ ο υπεύθυνος Τύπου της ΕΠΣΗ του τόνισε την ανεπίτρεπτη συμπεριφορά του. Το περιστατικό πέρασε και μέσα στην ομάδα των νέων και δη στο γιο του κ. Κουτεντάκη, που στη συνέχεια, ο Τίτος έδωσε τις δικές του απαντήσεις στον πρόεδρο μέσα στο γήπεδο πετυχαίνοντας τρία γκολ και δίνοντας την ασίστ στο άλλο.

Έτσι παίζουν με παιδιά;

Έτσι προήλθε η τελευταία σκηνή με τον κ. Βούρβαχη να έχει χάσει την ψυχραιμία του, για να δείξει πως αυτός είναι το «Αφεντικό» στην Κρήτη. Είχαν όμως προηγηθεί κι άλλα, πέραν από την κάκιστη διαιτησία του κ. Γιουματζίδη στο ματς των παίδων – ο επόμενος ρέφερι αλά Κολίνα, κ. Κασσελάκης, σφύριξε τη λήξη του αγώνα των νέων τέσσερα λεπτά νωρίτερα (επειδή η ΕΠΣΗ κέρδιζε 0-4), με την κουφή αιτιολογία «…να μη χτυπήσουν τα παιδιά»!

Σε αντίθετους δρόμους από τον πρόεδρο της ΕΠΣΧανιών κινήθηκαν οι μικτές της ΕΠΣΡεθύμνου και ΕΠΣΛασιθίου, δίνοντας μάθημα Fair Play

Όταν το ποδόσφαιρο στέλνει μηνύματα… κάνει την κοινωνία μας καλύτερη! Συνέβη στο Ρέθυμνο: Η τοπική Μικτή Παίδων έπαιζε με την αντίστοιχη του Λασιθίου. Μετά από τραυματισμό ποδοσφαιριστή των γηπεδούχων, οι μικροί Λασιθιώτες πέτυχαν γκολ συνεχίζοντας τη φάση!

Αμέσως πήραν εντολή από τον προπονητή τους και με τη σέντρα δεν μάρκαραν για να δεχτούν γκολ! Ωστόσο ο παίκτης του Ρεθύμνου που έφτασε μέχρι την μικρή περιοχή του Λασιθίου κλώτσησε τη μπάλα μακριά από την εστία σα να έλεγε “Έτσι, γκολ δε βάζω”! Το βίντεο είναι χαρακτηριστικό…

 

ΠΗΓΗ: neakriti.gr