• 12 Ιουνίου, 2024

Ο πρώτος Κρητικός Αστροναύτης ο Μανούσος …πάει στο διάστημα ( Βίντεο εικόνες)

Vinkmag ad

Ο πρώτος Κρητικός Αστροναύτης ο Μανούσος …πάει στο διάστημα ( Βίντεο εικόνες)

Στόχος της ομάδας Cretan Astronaut είναι η γνωριμία με τον τομέα των Τεχνολογιών Αεροδιαστημικής, αποδεικνύοντας τις δυνατότητες και τα οφέλη ενασχόλησης με τον συγκεκριμένο κλάδο, ενώ ταυτόχρονα θέλει να προβάλλει την Κρήτη και να την τοποθετήσει στον παγκόσμιο χάρτη της έρευνας και τεχνολογίας.

Η αποστολή αφορά την εκτόξευση ενός σκάφους στο διάστημα, το οποίο αποτελείται από μια πλήρως επαναχρησιμοποιήσιμη διάταξη.

Πλήρωμά του, η φιγούρα του Κρητικού Αστροναύτη η οποία θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο βίντεο 360 μοιρών που θα καταγραφεί κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του. Επιπλέον, θα αναλύεται η πορεία του σκάφους σε πραγματικό χρόνο με τη χρήση έξυπνων αλγορίθμων όσο αυτό διεξάγει μετεωρολογικές μετρήσεις. Τέλος, στόχος είναι να παρουσιάσει στους εμπλεκόμενους ενδιαφερόμενους οργανισμούς πώς το κόστος πτήσης τέτοιων αποστολών μπορεί να μειωθεί, καθιστώντας τα μέρη των σκαφών πλήρως επαναχρησιμοποιήσιμα.

Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στο σχεδιασμό και την κατασκευή όλων των μηχανικών και ηλεκτρονικών μερών της αποστολής, καθώς και το προγραμματιστικό μέρος, τα οποία υλοποιήθηκαν εξ ολοκλήρου και εκ του μηδενός από την ομάδα του Cretan Astronaut.

Καθώς το κόστος των υλικών είναι ιδιαίτερα υψηλό, η ομάδα τρέχει αυτό το διάστημα μία Crowdfunding ΚαμπάνιαΥποστήριξης μέσω της οποίας μπορείτε να βοηθήσετε κι εσείς τον Μανούσο και την Κρήτη να κατακτήσει το διάστημα. Ο τρόπος είναι πολύ απλός και φυσικά θα πάρετε και το δωράκι σας.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ιστορία τους και να συνεισφέρετε στο εγχείρημα τους μπορείτε να το κάνετε από εδώ.

Το εγχείρημα υποστηρίζεται εξ’ αρχής από τον Youth Entrepreneurship Club.

Ο Μανούσος ...πάει στο διάστημα!
Ο Μανούσος ...πάει στο διάστημα!
Ο Μανούσος ...πάει στο διάστημα!

 

 

 

 

Loading

  Read Previous

  Survivor – Διαρροή: Οριστικό! Αυτή η ομάδα κερδίζει σήμερα την ασυλία!

  Read Next

  Ένα «μπουκέτο» φύτρωσε σε λακκούβα στο Τυμπάκι (Εικόνες)

  Leave a Reply

  Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  Most Popular