Ο …Σήφης “έλειπε” τώρα! Νέα εμφάνιση έκανε το ερπετό.
Την επανεμφάνισή του στην κάμερα έκανε το πρωί ο κροκόδειλος του Ρεθύμνου, ο οποίος έχει βρει καταφύγιο από το καλοκαίρι στη λίμνη του φράγματος των Ποταμών Αμαρίου.

sifis
 
Ο διάσημος Σήφης κατάφερε απλά και μόνο με την επιβλητική παρουσία να φερμάρει το σκυλί ενός εκπαιδευτικού από το Ρέθυμνο την ώρα που είχε πλησιάσει σε απόσταση αναπνοής από την όχθη της λίμνης.

Ωστόσο, το πρωί συζητήθηκαν στο μονομελές πρωτοδικείου Ρεθύμνου τα ασφαλιστικά μέτρα που έχουν κατατεθεί από κατοίκους της περιοχής που ζητούν να σταματήσουν οι επιχειρήσεις για την αιχμαλωσία του ερπετού…

Σήμερα ήταν η πρώτη εμφάνιση του διάσημου Σήφη στην κάμερα μετά από πολλούς μήνες…

Οι εικόνες που παρουσιάζει η «Νέα Τηλεόραση Κρήτης» είναι από τον εκπαιδευτικό Γιώργο Τρουλλινό, ο οποίος το πρωί είχε βγει μαζί με τον σκύλο του, όταν ξαφνικά διαπίστωσε ότι το σκυλί φέρμαρε ενώ βρίσκονταν στην όχθη της λίμνης του φράγματος των Ποταμών Αμαρίου στο Ρέθυμνο.

Στις εικόνες που κατέγραψε με το κινητό του τηλέφωνο, εμφανίζεται ο Σήφης χωρίς επιθετική διάθεση και με παραπανίσια κιλά να απολαμβάνει τον ήλιο, ενώ μόλις αντιλήφθηκε την ανθρώπινη παρουσία, άρχισε να οπισθοχωρεί και να χάνεται στα νερά της λίμνης.

Ο Σήφης -όπως εξηγεί ο κ. Τρουλλινός- εμφανίστηκε σ’ ένα σημείο της λίμνης μακριά από εκείνα στα οποία έχουν τοποθετηθεί οι παγίδες.

Όπως λέει το σημείο ήταν δύσβατο και δεν υπήρχε σήμανση ή συρματοπλέγματα που να απαγορεύουν την πρόσβαση. Ο ίδιος μάλιστα μόλις ηρέμησε από το σοκ που υπέστη ενημέρωσε τον αρμόδιο διευθυντή του Ο.Α.Κ., Βαγγέλη Μαμαγκάκη.

Συζητήθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα για την αιχμαλωσία του ερπετού…

Στο μεταξύ, η υπόθεση αιχμαλωσίας του Σήφη, απασχόλησε το πρωί και το μονομελές πρωτοδικείο Ρεθύμνου, καθώς συζητήθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε από τον περασμένο Οκτώβριο η ομάδα των “9” που αποτελείται από κατοίκους της περιοχής του Αμαρίου.

Τα ασφαλιστικά μέτρα στρέφονται κατά της γενικής διεύθυνσης δασών και αγροτικών υποθέσεων και ζητάτε να μπει τέλος στις επιχειρήσεις που διεξάγονται για την παγίδευση του κροκόδειλου.

Οι 9 κάτοικοι της περιοχής θεωρούν ότι η λίμνη του φράγματος, είναι πλέον το φυσικό περιβάλλον του ερπετού, το οποίο σε καμία περίπτωση -όπως ισχυρίζονται- δεν θα πρέπει να μεταφερθεί σ’ άλλο κατασκευασμένο περιβάλλον.

Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται να εκδοθεί μέχρι τον ερχόμενο Μάιο.

 

 

http://www.cretalive.gr/