10.2 C
Αθήνα
10 Δεκεμβρίου, 2023
Dream fm 90,7
HTML tutorial
Κρήτη

“Όχι” από την ΠΝΟ σε “πλοίο ασφαλείας” Εξαγριωμένοι οι αγρότες της Κρήτης στο λιμάνι του Ηρακλείου

Óôéãìéüôõðï áðü ôïõò áãñüôåò óôï ëéìÜíé ôïõ Çñáêëåßïõ åíþ åôïéìÜæïíáôé íá åðéâéâáóôïýí óôï ðëïßï ìå ðñïïñéóìü ôïí ÐåéñáéÜ.Ìå ôñáêôÝñ èá «áðïâéâáóôïýí» óôï ëéìÜíé ôïõ ÐåéñáéÜ ïé áãñüôåò ôçò ÊñÞôçò, ó÷åäéÜæïíôáò ôç ÄåõôÝñá óõìâïëéêÞ êáôÜëçøç óôï õðïõñãåßï ÁãñïôéêÞò ÁíÜðôõîçò.ÊõñéáêÞ 1 Öåâñïõáñßïõ 2009.

Ανοιχτή επιστολή στον υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή έστειλαν τα μέλη της ΠΝΟ, κατηγορώντας τον για «δήθεν» δεσμεύσεις υπέρ της λύσης των προβλημάτων τους, αλλά και για το γεγονός ότι προσπαθεί να τους φέρει απέναντι από άλλες κοινωνικές ομάδες.

demena_ploia

Την επιστολή έστειλε η διοίκηση της ΠΝΟ, μετά και από την έκτακτη συνεδρίαση, της οποίας προηγήθηκε η «άκαρπη» -σύμφωνα με την ΠΝΟ- συνάντηση με τον υπουργό.

Η απεργία θα συνεχιστεί ως την Πέμπτη.

Ως απάντηση για το εάν μπορεί να τεθεί σε λειτουργία το «πλοίο ασφαλείας», τα μέλη της ΠΝΟ απαντούν με ένα κατηγορηματικό «όχι», τονίζοντας ότι πρόκειται για απεργοσπαστικό μηχανισμό και ότι το πολέμησαν οι ίδιοι από την αρχή αλλά και εκείνοι όταν βρίσκονταν από την πλευρά της αντιπολίτευσης.

Κάλεσμα σε όλους αγρότες απευθύνουν όλοι οι αγροτικοί σύλλογοι της Κρήτης ή τώρα ή ποτέ  Πλοίο ασφαλείας 

Έρχονται αποφασισμένοι για όλα για να βρεθεί λύση στο λιμάνι του Ηρακλείου, οι αγρότες που βλέπουν τα κηπευτικά τους να σαπίζουν λόγω της απεργίας των ναυτεργατών. Μάλιστα το ενδεχόμενο να παραταθεί η απεργία έως την Παρασκευή λόγω συμμετοχής στην απεργία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ ,προκαλεί οργή .

Αποφασισμένοι για όλα οι αγρότες απευθύνουν μαζικό κάλεσμα στους παραγωγούς κηπευτικών να φτάσουν με την παραγωγή τους στο Ηράκλειο απόψε στις 18.00 ώστε να αποπλεύσει πλοίο με το εμπόρευμά τους.
“Αφού ο υπουργός δεν έχει τα κότσια θα βρούμε λύση”

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του αγροτικού συλλόγου Τυμπακίου κ.Ντισπυράκης που μίλησε στον Dream Fm και στην Πρωινή Πτήση «πιέζουμε τον υπουργό Ναυτιλίας να δούμε τι θα κάνει με τη δρομολόγηση πλοίου υασφαλείας αλλά το μόνο που ακούμε είναι συσκέψεις και συσκέψεις. Καλούμε όλους τους αγρότες της Κρήτης θα βρεθούμε απόψε στις 18.00 στο λιμάνι του Ηρακλείου. Όλοι θα συνοδεύουμε τις φορτωμένες με κηπευτικά νταλίκες, για να αναχωρήσουν για Πειραιά. Θα γίνει συνεννόηση με ναυτιλιακή εταιρία και ελπίζουμε να αναχωρήσει πλοίο .Ο υπουργός δεν έχει τα κότσια να εφαρμόσει το νόμο…Και θα γίνει και εξώδικο στον υπουργό αν δεν δώσει λύση».

Ανυπολόγιστη εκτιμάται ότι είναι η ζημιά στα προϊόντα που δεν άντεξαν, άρχισαν να σαπίζουν και καταλήγουν στις χωματερές.
Φράκαραν αποθήκες και νταλίκες

Σε απόγνωση βρίσκονται και οι παραγωγοί στην Ιεράπετρα. Το πρωί της Τρίτης υπεύθυνοι των δημοπρατηρίων, έμποροι, εξαγωγείς, τυποποιητές, διακινητές και μεταφορείς συγκεντρώθηκαν στο δημοπρατήριο Αγροπηγής.

Αυτό που ζητήθηκε από τους παραγωγούς ήταν να μην κόψουν άλλα κηπευτικά αφού έχουν φρακάρει αποθήκες , ψυγεία, νταλίκες και έχουν μείνει όλα τα αγροτικά προϊόντα απούλητα. Όπως ειπώθηκε όλα τα κηπευτικά μέχρι στιγμής έχουν μείνει απούλητα και κανείς δεν σκοπεύει να τα αγοράσει στη διάρκεια της ημέρας.

Απόψε οι Μινωικές Γραμμές προτίθενται να επιτρέψουν να αποπλεύσει ένα πλοίο. Για να γίνει αυτό εφικτό ζητά και την βοήθεια των αγροτών.

Related posts

ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΡΙΟ Α.Σ.ΤΥΜΠΑΚΙΟΥ

907@dreamfm.gr

Πανελλαδικές 2020: Αυτή είναι η νέα μειωμένη ύλη λόγω κοροναϊού

907@dreamfm.gr

Δολοφονία Ριτζάκη: τα λόγια του φερόμενου δράστη: «Μου σκότωσε το παιδί μου, τον σκότωσα κι εγώ»

907@dreamfm.gr

Leave a Comment