Όλα πορτοκαλί και “Ορατότης μηδέν” στην Κρήτη από την σκόνη (Εικόνες)
afrikaniki skoni11

Το θερμόμετρο ξεπέρασε το μεσημέρι τους 29°C, ενώ η σχετική υγρασία ήταν μόλις 20% με αποτέλεσμα ο δείκτης δυσφορίας να είναι έντονος.

Οι θυελλώδεις νότιοι άνεμοι με τις ριπές ανέμων στα περίχωρα να φτάνουν τα 8 μποφόρ και η σκόνη που μεταφέρουν από την Αφρική, έχουν καταστήσει την ατμόσφαιρα ανυπόφορη.

Η ορατότητα είναι εξαιρετικά περιορισμένη

Για να μην υπάρξουν επιπτώσεις στην υγεία ευαίσθητων ομάδων του πληθυσμού, η Διεύθυνση Υγείας συνιστά:

– Περιορισμό στην άσκοπη χρήση των ΙΧ, επειδή το φαινόμενο επιτείνεται και λειτουργεί αθροιστικά με την ύπαρξη καυσαερίων.

-Τα άτομα αυξημένου κινδύνου, δηλαδή ενήλικες και παιδιά με γνωστά αναπνευστικά προβλήματα, καθώς και καρδιοπαθείς, θα πρέπει να περιορίσουν τη σωματική άσκηση γι’ αυτές τις ημέρες, και την όσο το δυνατόν μικρότερη παρουσία τους σε εξωτερικούς χώρους

afrikaniki skoni afrikaniki skoni1 afrikaniki skoni2 afrikaniki skoni3 afrikaniki skoni4 afrikaniki skoni5 afrikaniki skoni6 afrikaniki skoni7 afrikaniki skoni8 afrikaniki skoni9 afrikaniki skoni10 afrikaniki skoni11 afrikaniki skoni12 afrikaniki skoni13 afrikaniki skoni14 afrikaniki skoni15 afrikaniki skoni16 afrikaniki skoni17 afrikaniki skoni18 afrikaniki skoni19