Οργή αγροτών με την ΠΝΟ και το πλοίο που αναχώρησε από την Κρήτη παρά την απεργία;
ploia-minoan-anek

Όπως ανέφερε μιλώντας στην εκπομπή Πρωινή Πτήση του Dream Fm 90.6 & 90.7   ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Φαιστού Γιώργος Ντισπυράκης γιατί έφυγε πλοίο για την Σαντορίνη;;;

ntispirakis

Και προκάλεσε αναστάτωση  η είδηση ότι παρά τις εκκλήσεις των αγροτών να δοθεί λύση με την μεταφορά των προϊόντων λόγω των δεμένων πλοίων- αναχώρησε πλοίο από την Κρήτη.

Τα ερωτηματικά ήταν πολλά αλλά το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου κλήθηκε να δώσει τις απαραίτητες διευκρινίσεις για μην υπάρξουν παρερμηνείες. Όπως αποδείχθηκε πρόκειται για το High Speed το οποίο έτσι κι αλλιώς είναι καταμαράν που μεταφέρει τουρίστες και όχι αγροτικά προϊόντα προς νησιά του Αιγαίου.

Αφετέρου οι ναυτεργάτες του πλοίου όπως διεφάνη δεν επιθυμούσαν να απεργήσουν.

Το πλοίο αναχώρησε κανονικά με 500 περίπου επιβάτες κυρίως τουρίστες.

Οργή επικρατεί στον αγροτικό κόσμο της Κρήτης μετά την απόφαση της ΠΝΟ να προχωρήσει σε παράταση της απεργία της μέχρι και την Κυριακή, απόφαση η οποία ισοδυναμεί με μεγάλη ζημιά για τα προϊόντα των παραγωγών που μένουν αδιάθετα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Φαιστού, Γιώργο Ντισπυράκη αύριο το πρωί αγρότες από όλη την Κρήτη θα βρεθούν στο Πρωτοδικείο Ηρακλείου προκειμένου να καταθέσουν ασφαλιστικά μέτρα και αγωγές κατά της ΠΝΟ. “Αν μας πει το δικαστήριο ότι δεν είναι αρμόδιο, τότε θα πάμε στην Αθήνα” ξεκαθάρισε ο ίδιος μιλώντας στην Πρωινή Πτήση του Dream Fm 90.6 & 90.7

Μάλιστα όπως τόνισε αύριο στις 7 το απόγευμα οι αγρότες θα μεταφέρουν με τα αυτοκίνητά τους τα προϊόντα τους στην πλατεία Ελευθερίας όπου θα γίνει καταγραφή και στη συνέχεια θα τα διαθέσουν δωρεάν στον κόσμο.

Εξηγώντας το μέγεθος της ζημιάς ο κ. Ντισπυράκης ανέφερε πως καθημερινά παράγονται 1650 τόνοι προϊόντων στη Μεσαρά χωρίς εκείνα της Ιεράπετρας τα οποία από χτες μένουν αδιάθετα αφού τα πλοία είναι δεμένα.

Όπως ανέφερε ο ίδιος “αυτό που εξαγριώνει πιο πολύ τον κόσμο είναι ότι σήμερα το πρωί έφυγε ένα πλοίο με τουρίστες για Σαντορίνη με απόφαση υπουργού ενώ την ίδια στιγμή δεν βρίσκεται λύση για το πλοίο ασφαλείας για τα προϊόντα μας”

Την ίδια στιγμή οι Αγρότες της Ιεράπετρας πραγματοποίησαν χτες γενική συνέλευση και αποφάσισαν να προχωρήσουν σε παρέμβαση στον Περιφερειάρχη ενώ σήμερα ο δήμαρχος της περιοχής έχει συνάντηση για το θέμα με τον Στ. Αρναουτάκη.

Παράλληλα οι αγρότες της Ιεράπετρας και της Σητείας θα προχωρήσουν σε καταγραφή των αδιάθετων προϊόντων και ζύγισμα των προϊόντων στη πλάστιγγα της ένωσης Ιεράπετρας.