• 14 Ιουλίου, 2024

Οριστικά ακυρώθηκε ο διαγωνισμός για τον ΕΣΔΑΚ

Vinkmag ad
Οριστικό τέλος στην καύση των απορριμμάτων
skoupidia

Ακυρώθηκε κατά πλειοψηφία στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο ο Διαγωνισμός για την διαχείριση μονάδας προεπεξεργασίας απορριμμάτων Ηρακλείου του ΕΣΔΑΚ.

Το Σώμα, μετά από μια πολύωρη συνεδρίαση, έκανε δεκτή την πρόταση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού, για τη δημιουργία μιας μονάδας μηχανικής επεξεργασίας απορριμμάτων και όχι προεπεξεργασίας αυτών.

Ταυτόχρονα δέχθηκε ομόφωνα την εισήγηση του Βασίλη Λαμπρινού για λειτουργία της Μονάδας από προσωπικό του Δήμου Ηρακλείου, το οποίο θα πρέπει να εκπαιδευτεί κατάλληλα ωστόσο για τη συγκεκριμένη θέση.

Πλήρως υπέρ της πρότασης Λαμπρινού συντάχθηκαν εκτός από τη Δύναμη Πολιτών και οι Ενεργοί Πολίτες, καθώς και η Μόνα Αμανατίδου. Την πρόταση υπερψήφισε και η Λαϊκή Συσπείρωση με την επιφύλαξη ωστόσο για ανάγκη συνολική εξέταση ενός πλήρους Περιφερειακού Σχεδιασμού. Κατά της πρότασης Λαμπρινού τάχθηκε η παράταξη Ανοιχτοί Ορίζοντες, η οποία ωστόσο δέχθηκε την πρόταση του Δημάρχου για αξιοποίηση εξειδικευμένου προσωπικού του Δήμου Ηρακλείου στην μονάδα.

Σημειώνεται ότι το δεύτερο θέμα του Έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου, που αφορούσε το κόστος και τις δαπάνες του Πολιτιστικού Κέντρου Ηρακλείου, αναβλήθηκε καθώς θεωρήθηκε πως δεν θα ήταν δυνατή η εξέταση του θέματος σε βάθος εφόσον άρχιζε η συζήτηση του μετά τις 9.40 το βράδυ που ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για τον ΕΣΔΑΚ.

 

http://www.prismanews.gr

Loading

  Read Previous

  Ακούστε ολόκληρη την Εκπομπή Πρωινή Πτήση της Πέμπτης 27 Νοεμβρίου

  Read Next

  Παράδοση εξοπλισμού στην ΕΛ.ΑΣ. από το Δήμο Ηρακλείου

  Leave a Reply

  Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  Most Popular