Οριστικό: Απεργία διαρκείας από την Δευτέρα σ’ όλα τα φαρμακεία της χώρας
farmakio

 

 

 

 

 

 

 

 

Την απόφαση για 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από την Δευτέρα έλαβαν τελικά οι φαρμακοποιοί όλης της χώρας στην πολύωρη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Φαρμακεία θα είναι ανοιχτά μόνον ελάχιστα για τους ασθενείς για να εξυπηρετούν τα έκτακτα περιστατικά.

Οι φαρμακοποιοί αντιδρούν στην “παράδοση” άνευ όρων της ηγεσίας του ΥΥΚΑ και του Μαξίμου στις απαιτήσεις των δανειστών μας για το ιδιοκτησιακό καθεστώς. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούν να κατέχουν πάνω από το 51% ενός φαρμακείου, επιχειρηματίες- μη φαρμακοποιοί.

H Γενική Συνέλευση του ΠΦΣ στην συνεδρίαση της 24ης Οκτωβρίου αποφάσισε την πραγματοποίηση συνεχόμενων 24ωρων κυλιόμενων απεργιών, από την ερχόμενη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου.

Οι φαρμακοποιοί αντιδρούν δυναμικά στην υπό έκδοση υπουργική απόφαση που καταλύει την φαρμακευτική περίθαλψη προς όφελος των οικονομικών συμφερόντων και σε βάρος της Υγείας του ελληνικού λαού.

Επίσης οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Αττικής και Πειραιά αποφάσισαν να πραγματοποιηθεί εκ νέου συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Υγείας, την Δευτέρα 26 Οκτωβρίου, στη 1 το μεσημέρι.

Πηγή: iatropedia.gr