• 23 Ιουνίου, 2024

Όσα δεν φέρνει ο ταχυδρόμος….στα χωριά της Μεσαράς

Vinkmag ad

elta

Μέσα στα πλαίσια της αδιαφορίας προς τον πολίτη στις αγροτικές περιοχές, όπως η υγεία που δεν υπάρχει μονάδα άμεσης επέμβασης σε σοβαρά νοσήματα, δεν υπάρχει μαιευτήριο, τις υπηρεσίες της εφορίας που μετακόμισαν, το ΙΚΑ και άλλες υπηρεσίες, μπήκε τώρα και το ταχυδρομείο να οπισθοδρομήσει! Και μιλάω για των πόλη μας εδώ των Μοιρών, που κάποτε όλες οι υπηρεσίες υπήρχαν, και ας μας έταζαν οι σύγχρονοι πως θα μας εκσυγχρονίσουν ακόμα περισσότερο! Στην ουσία κάνουν ένα βήμα μπροστά, και τέσσερα πίσω!
Τα ταχυδρομεία λειτουργούσαν άψογα, ο ταχυδρόμος κάποτε, ακόμα και με το μουλάρι, αργότερα με τη μηχανή και μετά με το αυτοκίνητο, ερχόταν και στο τελευταίο χωριό, όπου πήγαινε σε όλες τις γειτονιές και «μαντούριζε» με την τρομπέτα του, όπου μαζευόταν όλοι οι γείτονες και τους μοίραζε τα γράμματα!
Άλλες φορές πάλι φώναζε:
-Μιχάλη, έχεις γράμμα! Ερχόταν ο κάθε Μιχάλης και του το παρέδινε στο χέρι!
Τελευταία ακούγαμε συνεχώς για αναβάθμιση των ταχυδρομείων , για άριστες σχέσεις που να εξυπηρετούν αρχικά το συμφέρον των ΕΛΤΑ και για άριστες σχέσεις που να εξυπηρετείται ακόμα καλύτερα και ο πολίτης!
Ακούγαμε και αυτό το «πόρτα – πόρτα», που αυτό τα λέει όλα!
‘Όλα αυτά μπορεί να συμβαίνουν στις μεγαλουπόλεις, γιατί εκεί φαίνεται πληρώνουν περισσότερη εφορία οι πολίτες στο κράτος! Οι αγροτικές επαρχίες όμως, στερούνται πολλές υπηρεσίες εν σχέση με τις μεγαλουπόλεις.

elta1
Ο ταχυδρόμος λέει ο νέος νόμος, υποχρεούται να πηγαίνει στα χωριά, όμως δεν υποχρεούται να πηγαίνει και τα γράμματα στα σπίτια σε αγροτικές περιοχές!
Αυτό μας το διαβεβαίωσαν και τα δυο ΕΛΤΑ της Μεσαράς, και των Μοιρών και του Τυμπακίου!
Η υποχρέωση είπαν του ταχυδρόμου, δεν είναι να πηγαίνει πόρτα- πόρτα, απλά θα αφήνει τα γράμματα σε κάποιο σημείο που υπάρχουν κυψέλες, ή στα ΚΑΠΗ. Από εκεί θα πηγαίνει ο κόσμος να παίρνει τα γράμματα!

Τα ΕΛΤΑ με τρέλα, και τα γράμματα με …κορδέλα!

Επειδή μέχρι πρότινος ο κάθε ταχυδρόμος πέταγε τα γράμματα στις αυλές , ενίοτε τα έσκιζαν τα σκυλιά, όπου έβρισκαν το γράμμα παιγνίδι!
Τον χειμώνα πάλι ο ιδιοκτήτης έπαιρνε τα γράμματα από τις λάσπες λιωμένα!
Αναγκάστηκαν κάποιοι όπως εγώ, να αγοράσουμε και να τοποθετήσουμε γραμματοκιβώτιο!
Όμως και πάλι ο ταχυδρόμος συνέχιζε να πετάει α γράμματα στο χώμα της αυλής, τυλιγμένα με λαστιχάκι σαν …κορδέλα!
Και εδώ είναι τώρα που τίθενται διάφορα ερωτήματα, να καταλάβουμε όλοι μας, πως ακριβώς «αναβαθμίστηκαν» τα ΕΛΤΑ είναι το ένα, και γιατί στις πόλεις τα πάνε πόρτα – πόρτα, και εδώ στα χωριά όχι! Και ένα ακόμα ερώτημα, πώς πλέον οι γριούλες και οι γέροι ή οι ανάπηροι, γενικά οι ανήμποροι, θα πηγαίνουν στο ΚΑΠΗ να τα παίρνουν, και πότε θα ξέρουν πότε τους ήρθε το γράμμα? Θα πηγαίνουν κάθε μέρα? Δεν έχουν όλοι τα παιδιά τους κοντά τους πάντως για να στείλουν!
Μέσα στις κρατικές αυθαιρεσίες των δημοσίων υπηρεσιών φθάσαμε και σε αυτό!
Όμως, ένα θέμα, ακόμα και σαν αυτό που ανέφερα, μπλεχτεί σε μεγάλους δημοσιογράφους των καναλιών μας, και φθάσει ένα θέμα στον ανώτερο των ΕΛΤΑ, και πρέπει να λογοδοτήσει δημοσίως, τότε είμαι σίγουρος, πως δεν θα μας πει τα ίδια που μας λένε εδώ οι διευθυντές των ΕΛΤΑ της περιοχής μας! Κάτι όμως θα πρέπει να μας πει πάνω σε αυτό, για να δικαιολογήσει αυτήν την νέα διάταξη του νόμου!
Όλοι οι πολίτες ήμαστε ίσοι απέναντι του νόμου και του κράτους!
Όμως τελικά, παρ’ όλα αυτά, θα πρέπει να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους υπαλλήλους του ΕΛΤΑ στη περιοχή μας, γιατί ενώ τους απαγορεύει ο νόμος να πηγαίνουν τα γράμματα ακόμα στα σπίτια, εκείνοι με δικιά τους ευθύνη και ευαισθησία, αναλογίζοντας την ανικανότητα των ανήμπορων ηλικιωμένων, συνεχίζουν να φέρνουν γράμματα, έστω και αν τα πετάνε στις αυλές, είναι σίγουρα «βέλτιστον από το μη χείρον»!

Κείμενο φωτογραφίες: Γεώργιος Χουστουλάκης

Loading

  Read Previous

  Ψυχρολουσία εν πλω! Μητέρα ξέχασε τον γιο της στο πλοίο για Σαντορίνη

  Read Next

  Κόντεψε να κάψει ένα χωριό στην Κρήτη από….. εκδίκηση

  Leave a Reply

  Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  Most Popular