Οσμή σκανδάλου???? ή άγνοια του νόμου?? στο Δήμο Φαιστού….
faistou

Αγαπητή Πρωϊνή Πτήση

Σαν πολίτης του Νότου και δημότης Φαιστού , μετά τις τελευταίες δημοτικές εκλογές , αναρωτιέμαι τι συμβαίνει στο Δήμο Φαιστού γενικά αλλά και ειδικότερα με τις Δημοτικές Κοινότητες.

Αγνοούν τον νόμο ή τον παραβιάζουν σκόπιμα; Αντιπολίτευση υπάρχει –κι αν υπάρχει – τι κάνει; Και οι πιο πάνω απ΄ αυτούς , δηλαδή η αποκεντρωμένη διοίκηση και ο επίτροπος , δεν αντιλαμβάνονται τι γίνεται;

Και εξηγούμαι :

Ο νέος νόμος για την αυτοδιοίκηση , ο περίφημος «Καλλικράτης» , έχει τροποποιηθεί με τον Νόμο 4257/2014 , ο οποίος ορίζει στο άρθρο 2 ότι Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας είναι ο πρώτος σε ψήφους του συνδυασμού της πλειοψηφούσας παράταξης. ΞΕΚΑΘΑΡΑ. Χωρίς παιχνιδάκια, ψηφοφορίες, παζάρια κλπ. ΟΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΟ . Κι αν αυτός δεν θέλει και δεν αποδεχθεί , τότε πρόεδρος είναι ο δεύτερος σε ψήφους. Κι αν δεν θέλει και δεν αποδεχθεί κι αυτός , τότε ΔΕΝ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ο τρίτος , αλλά ο πρώτος σύμβουλος της δεύτερης σε ψήφους παράταξης , δηλαδή από την αντιπολίτευση.

Αυτά δεν τα ξέρουν στο Δήμο Φαιστού; Η τα εφαρμόζουν μόνο όταν τους βολεύει πχ Τυμπάκι, Μοίρες αλλά στο ΖΑΡΟ , για λόγους που μόνο αυτοί ξέρουν, Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας είναι ο κ. Φυλακτάκης , ο τρίτος σε ψήφους και μάλιστα το όνομά του φιγουράρει φαρδιά- πλατιά στην ιστοσελίδα του Δήμου.

Τι είναι αυτό που κάνει τη δημοτική αρχή να παραβιάζει το νόμο; Άγνοια του ίδιου του νόμου ; Κι αν δεν ξέρουν το νόμο οι εκλεγμένοι, δεν τον ξέρουν ούτε οι υπάλληλοι ; Η σφυρίζουν όλοι αδιάφορα γιατί υπάρχουν συμφωνίες και παζάρια ; Και η αντιπολίτευση τι κάνει ; ΚΟΙΜΑΤΑΙ; Αφού δεν πήρε τις εκλογές έγινε σκορποχώρι και δεν την ενδιαφέρει ; Δεν εννοώ την ελάσσονα αντιπολίτευση, αυτή έγινε ένα με την δημοτική αρχή , για το καλό του τόπου, όπως μας είπαν δημόσια .Εννοώ τη ΜΕΙΖΟΝΑ αντιπολίτευση που στόμα έχει και μιλιά δεν έχει……….και να σκεφτεί κανείς πως η δική της σύμβουλος είναι η επόμενη για πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας στο Ζαρό….
Και οι ανώτεροί τους τι κάνουν; Κανείς δεν βλέπει, κανείς δεν ακούει;
Πολύ θα ήθελα να μάθω αν τον έχουμε πληρώσει κι όλας τον κ. Πρόεδρο. Περνούν άραγε κι αυτές οι πληρωμές από τον Επίτροπο;

Τα παραπάνω είναι δείγματα γραφής και θέλω να πιστεύω πως κάποιος θα μπεί στον κόπο , με κάποιο τρόπο, να τους δώσει να καταλάβουν ότι δεν θα γίνεται αυτό που θέλουν αλλά αυτό που πρέπει, ακόμη κι αν δεν τους αρέσει.