• 30 Μαΐου, 2024

Breaking News :

Vinkmag ad

Οσμή σκανδάλου???? ή άγνοια του νόμου?? στο Δήμο Φαιστού….

Vinkmag ad

faistou

Αγαπητή Πρωϊνή Πτήση

Σαν πολίτης του Νότου και δημότης Φαιστού , μετά τις τελευταίες δημοτικές εκλογές , αναρωτιέμαι τι συμβαίνει στο Δήμο Φαιστού γενικά αλλά και ειδικότερα με τις Δημοτικές Κοινότητες.

Αγνοούν τον νόμο ή τον παραβιάζουν σκόπιμα; Αντιπολίτευση υπάρχει –κι αν υπάρχει – τι κάνει; Και οι πιο πάνω απ΄ αυτούς , δηλαδή η αποκεντρωμένη διοίκηση και ο επίτροπος , δεν αντιλαμβάνονται τι γίνεται;

Και εξηγούμαι :

Ο νέος νόμος για την αυτοδιοίκηση , ο περίφημος «Καλλικράτης» , έχει τροποποιηθεί με τον Νόμο 4257/2014 , ο οποίος ορίζει στο άρθρο 2 ότι Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας είναι ο πρώτος σε ψήφους του συνδυασμού της πλειοψηφούσας παράταξης. ΞΕΚΑΘΑΡΑ. Χωρίς παιχνιδάκια, ψηφοφορίες, παζάρια κλπ. ΟΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΟ . Κι αν αυτός δεν θέλει και δεν αποδεχθεί , τότε πρόεδρος είναι ο δεύτερος σε ψήφους. Κι αν δεν θέλει και δεν αποδεχθεί κι αυτός , τότε ΔΕΝ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ο τρίτος , αλλά ο πρώτος σύμβουλος της δεύτερης σε ψήφους παράταξης , δηλαδή από την αντιπολίτευση.

Αυτά δεν τα ξέρουν στο Δήμο Φαιστού; Η τα εφαρμόζουν μόνο όταν τους βολεύει πχ Τυμπάκι, Μοίρες αλλά στο ΖΑΡΟ , για λόγους που μόνο αυτοί ξέρουν, Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας είναι ο κ. Φυλακτάκης , ο τρίτος σε ψήφους και μάλιστα το όνομά του φιγουράρει φαρδιά- πλατιά στην ιστοσελίδα του Δήμου.

Τι είναι αυτό που κάνει τη δημοτική αρχή να παραβιάζει το νόμο; Άγνοια του ίδιου του νόμου ; Κι αν δεν ξέρουν το νόμο οι εκλεγμένοι, δεν τον ξέρουν ούτε οι υπάλληλοι ; Η σφυρίζουν όλοι αδιάφορα γιατί υπάρχουν συμφωνίες και παζάρια ; Και η αντιπολίτευση τι κάνει ; ΚΟΙΜΑΤΑΙ; Αφού δεν πήρε τις εκλογές έγινε σκορποχώρι και δεν την ενδιαφέρει ; Δεν εννοώ την ελάσσονα αντιπολίτευση, αυτή έγινε ένα με την δημοτική αρχή , για το καλό του τόπου, όπως μας είπαν δημόσια .Εννοώ τη ΜΕΙΖΟΝΑ αντιπολίτευση που στόμα έχει και μιλιά δεν έχει……….και να σκεφτεί κανείς πως η δική της σύμβουλος είναι η επόμενη για πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας στο Ζαρό….
Και οι ανώτεροί τους τι κάνουν; Κανείς δεν βλέπει, κανείς δεν ακούει;
Πολύ θα ήθελα να μάθω αν τον έχουμε πληρώσει κι όλας τον κ. Πρόεδρο. Περνούν άραγε κι αυτές οι πληρωμές από τον Επίτροπο;

Τα παραπάνω είναι δείγματα γραφής και θέλω να πιστεύω πως κάποιος θα μπεί στον κόπο , με κάποιο τρόπο, να τους δώσει να καταλάβουν ότι δεν θα γίνεται αυτό που θέλουν αλλά αυτό που πρέπει, ακόμη κι αν δεν τους αρέσει.

Loading

  Read Previous

  Τα παράπονα ενός δημότη και και πως μας αντιμετωπίζει το κράτος

  Read Next

  Ανεμοστρόβιλος ρήμαξε τα θερμοκήπια Μεγάλες ζημιές μέσα σε λίγα λεπτά.

  Leave a Reply

  Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  Most Popular