Πα-Τέρας “Προσέφερε την κόρη του στο πιάτο”! Στη φυλακή αυτός και οι φίλοι του
dikastirio aithousa

“Όλα είναι ψέματα, δεν ήξερα τίποτα” είπε στο δικαστήριο ο 54χρονος πατέρας του κοριτσιού που είχε ερωτικές επαφές με ηλικιωμένους άνδρες.

Οι τέσσερις γιοι του 54χρονου, τον κατηγόρησαν ξανά και ξανά πως ενώ τον είχαν ενημερώσει για τo μαρτύριο του κοριτσιού που είναι άτομο με νοητική υστέρηση, εκείνος αδιαφορούσε εντελώς.

Επίσης το ίδιο ισχυρίστηκαν η διευθύντρια, η ψυχολόγος και η κοινωνική λειτουργός του σχολείου που φοιτούσε το κορίτσι. Οι ίδιες είχαν ακούσει από το κορίτσι πως είχε πάει με έναν 61χρονο, επίσης κατηγορούμενο στην υπόθεση, για τον οποίο μάλιστα, έλεγε πως είχε αρραβωνιαστεί.

Με την προτροπή της διευθύντριας, τα αδέρφια έκαναν την καταγγελία στην αστυνομία και στην συνέχεια οι τρεις γυναίκες απευθύνθηκαν στον εισαγγελέα Λαμίας που έδωσε εντολή να προχωρήσει η διαδικασία και να φτάσουμε στις συλλήψεις.

Στην απολογία του πάντως, ο πατέρας αρνήθηκε πως είχε ενημέρωση από τα παιδιά του, για τα οποία είπε πως είχαν κακία μέσα τους και ήθελαν να τον καταστρέψουν. Γι’ αυτό, πρόσθεσε, “μόλις μπήκα στην φυλακή πούλησαν το χοιροστάσιο και τα δένδρα”.

Τα τελευταία λόγια προκάλεσαν την αντίδραση της εισαγγελέως που του είπε πως αυτός σκέφτεται το χοιροστάσιο την ώρα που η οικογένειά του έχει τιναχτεί στον αέρα. Καταλήγοντας ο πατέρας είπε πως ακόμη και τώρα και παρά τα αποδεικτικά στοιχεία και την κατάθεση της κόρης του δεν είναι σίγουρος πως το κορίτσι είχε ερωτικές επαφές με τους κατηγορούμενους.

Την ίδια στάση τήρησαν και οι δύο άλλοι κατηγορούμενοι

Ο πρώτος, αρχικά είπε στο δικαστήριο, πως δεν άγγιξε ποτέ το κορίτσι, στην συνέχεια όμως και με την επιμονή του προέδρου παραδέχθηκε ότι αν και ο ίδιος δεν ήθελε, έκανε μια φορά έρωτα μαζί της.
Ωστόσο λίγο πριν ολοκληρώσει την απολογία του παραδέχθηκε πως έκανε έρωτα μαζί της 2 φορές.

“Όλα είναι ψέματα” είπε και ο δεύτερος κατηγορούμενος. Έχω τρία παιδιά και 5 εγγόνια και θα ήταν ντροπή για μένα ακόμη και να την αγγίξω. Οι απολογίες των κατηγορουμένων δεν έπεισαν την κυρία εισαγγελέα που ήταν καταπέλτης εναντίον τους.

Αυτά τα παιδιά είχαν μόνο απροκάλυπτη βία που θα μπορούσε να γίνει ακόμη και ταινία είπε και πρόσθεσε: Η στοργή που έδειξε στους χοίρους δεν έφτανε στο ελάχιστο την στοργή που έδειχνε στα παιδιά του.

Συνεχίζοντας η κυρία εισαγγελέας είπε πως ο 54χρονος έδωσε το παιδί του στο πιάτο. Αν ο πατέρας αντιδρούσε τόνισε, δεν θα τολμούσε κανείς να κάνει αυτές τις πράξεις. Είπε ακόμη πως ο πατέρας παρείχε στον δεύτερο κατηγορούμενο στέγη, παρείχε όμως και το ίδιο του το παιδί.

Μετά από 16 ώρες ακροαματικής διαδικασίας, περίπου στις τρεις τα ξημερώματα, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της  Άμφισσας επέβαλε ποινές κάθειρξης 10 ετών για τον πρώτο και τον δεύτερο κατηγορούμενο και ποινή κάθειρξης έξι ετών για τον πατέρα του κοριτσιού. Πρόκειται για τις πιο βαριές ποινές που θα μπορούσε να επιβάλει σύμφωνα με τον νέο ποινικό κώδικα.

Πηγή: tvstar.gr