Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων στο Δήμο Φαιστού
Η Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων καθιερώθηκε με πρωτοβουλία των ολλανδικών φιλοζωικών οργανώσεων το 2010 για την ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινότητας σχετικά με την τύχη των 600 εκατομμυρίων αδέσποτων ζώων που υπολογίζεται ότι διαβιούν υπό άθλιες συνθήκες στον πλανήτη μας. Οι φιλοζωικές οργανώσεις καλούν τον καθένα μας να υιοθετήσει ένα ζώο ή να συνδράμει προγράμματα και καμπάνιες για την προστασία τους.gav

Η Δημοτική Αρχή, έχοντας υπ’ όψη την οικονομική δυσχέρεια, με όσα μέσα διαθέτει και στο μέτρο του εφικτού, στηρίζει και επικροτεί το έργο των Φιλοζωικών Συλλόγων, που με την εθελοντική του δράση, βοηθούν στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής και παράλληλα συντελούν στην προστασία και περίθαλψη των αξιαγάπητων τετράποδων.

Ο Δήμος Φαιστού, σε συνεργασία με φιλοζωικές οργανώσεις έχουν πραγματοποιήσει εκστρατείες ενημέρωσης σε θέματα όπως Δηλητηρίαση, Εγκατάλειψη, Αδέσποτα, Στείρωση, Κακοποίηση. Και επειδή όλοι τα αγαπάμε, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, τα ζώα αξίζει να τους δείχνουμε την αγάπη μας και το ενδιαφέρον και εκείνα ξέρουν πάντα να βρίσκουν τον τρόπο να ανταποδίδουν.

Παράλληλα ο Δήμος θέλει να επιστήσει την προσοχή όλων των πολιτών, καθώς, η εξόντωση των ζώων, εκτός του ότι αποτελεί από μόνη της μια αισχρή και απεχθή πράξη, εγκυμονεί ταυτόχρονα κινδύνους για την υγεία των κατοίκων των περιοχών και ιδιαίτερα των μικρών παιδιών που παίζουν σε παιδικές χαρές και άλλους χώρους.

Ας μην ξεχνάμε ότι τα ζώα είναι συγκάτοικοί μας και φίλοι μας και πρέπει να σεβόμαστε τα δικαιώματά τους, την προστασία τους και την περίθαλψή τους, αν θέλουμε να λεγόμαστε πολιτισμένοι άνθρωποι. Αν τα ζώα μιλούσαν θα μας ζητούσαν αγάπη, όπως αυτά απλόχερα ξέρουν και τη δίνουν , μόνο με ένα χάδι μας. Θα μας ζητούσαν να μην τα βασανίζουμε , έστω κι αν δεν τα θέλουμε κοντά μας. Τα ζώα νοιώθουν και εκφράζονται, χαίρονται, λυπούνται και πονάνε. Ας μην το ξεχνάμε, έστω κι αν δεν μας το λένε στη γλώσσα μας.