mathites grafoun

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σε κείμενο του Έλληνα φιλόσοφου, παιδαγωγού και δοκιμιογράφου Ευάγγελου Παπανούτσου με θέμα τη φιλία κλήθηκαν να διαγωνιστούν οι υποψήφιοι στην πρεμιέρα των Πανελλαδικών εξετάσεων.

Το κείμενο είναι παράγραφοι από το βιβλίο “Πρακτική φιλοσοφία”.

Το θέμα είναι: “Τα χαρακτηριστικά της γνήσιας φιλίας και ο ρόλος των ΜΜΕ, δηλαδή των κοινωνικών δικτύων και η διαμόρφωση της γνήσιας φιλίας”

σύμφωνα με πληροφορίες , η επίσημη “πρώτη” των εξετάσεων εισαγωγής στην τριτοβάθμια Εκπαίδευση κύλησε ομαλά στα περισσότερα εξεταστικά κέντρα της χώρας, ενώ τα θέματα δόθηκαν στους μαθητές λίγα μόλις λεπτά μετά από τις 09.00.

Σε λίγη ώρα, όπως κάθε χρόνο το prototothema,gr θα βρίσκεται κοντά στους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων, δημοσιεύοντας τις απαντήσεις σε όλα τα μαθήματα από την Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδας (ΟΕΦΕ).

Άμεσα θα υπάρχει ένα αρχικός σχολιασμός των θεμάτων ενώ μετά το τέλος της κάθε εξέτασης θα δημοσιοποιούνται αναλυτικά οι απαντήσεις από το εκπαιδευτικό επιτελείο της Ομοσπονδίας.

Συνολικά περίπου 104. 000 υποψήφιοι θα συμμετάσχουν στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις διεκδικώντας 69.985 προσφερόμενες θέσεις στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Οι εισακτέοι στα ΤΕΙ θα αυξηθούν κατά 2.000 άτομα, ενώ στα πανεπιστήμια θα μειωθούν κατά 345 άτομα. Συνολικά, οι θέσεις στα τμήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης αυξάνονται κατά 1.655, δηλαδή ποσοστό 2,42% σε σχέση με πέρυσι.

Ποιος ήταν ο Ευάγγελος Παπανούτσος
Σύμφωνα με το βιογραφικό που έχει αναρτηθεί στον ιστότοπο του εθνικού κέντρου βιβλίου «ο παιδαγωγός-φιλόσοφος-δοκιμιογράφος ακαδημαϊκός Ευάγγελος Π. Παπανούτσος γεννήθηκε το 1900 στον Πειραιά. Σπούδασε στα πανεπιστήμια Αθηνών, Βερολίνου, Τυβίγγης και Παρισίων. Διετέλεσε διδάκτωρ της Φιλοσοφίας, του γερμανικού Πανεπιστημίου της Τυβίγγης. Και “τιμής ένεκεν” διδάκτωρ του Δικαίου, του σκωτικού Πανεπιστημίου του Αγίου Ανδρέου. Υπηρέτησε την εκπαίδευση από το 1920, και ως εκπαιδευτικός πέρασε όλες τις βαθμίδες της ιεραρχίας, έως ότου (μετά την απελευθέρωση της χώρας) διορίστηκε γενικός διευθυντής και αργότερα (1950 και 1963) γενικός γραμματέας στο Υπουργείο Παιδείας. Δίδαξε επί 20 χρόνια φιλοσοφία, ψυχολογία και παιδαγωγικά στον μορφωτικό σύλλογο “Αθήναιον”. Διετέλεσε αντιπρόεδρος του “Αθηναϊκού Τεχνολογικού Ομίλου” και βουλευτής επικρατείας στην πρώτη Δημοκρατική Βουλή. Με τη διεύθυνσή του δημοσιεύτηκαν 15 τόμοι του Περιοδικού “Παιδεία” (1946-1961) και 100 τόμοι Αρχαίων Ελλήνων Συγγραφέων, έκδοση Ι. Ζαχαρόπουλου (1954-1958). Το συγγραφικό του έργο περιλαμβάνει δεκάδες βιβλία, όχι μόνο στην ελληνική, αλλά και στη γερμανική, την αγγλική και τη γαλλική. Πέθανε το 1982.»

Loading