ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ… Έλληνας πιλότος «πήρε την ουρά» και εγκλώβισε Τούρκο και εκείνος έριξε θερμοβολίδες για να γλιτώσει…!!
pilotos

Ο Τούρκος πιλότος κατέβασε το αεροσκάφος του χαμηλά ώστε να παρασύρει τον Έλληνα πιλότο στη θάλασσα

Νεκρό στο Αιγαίο θέλουν οι Τούρκοι, καθώς πέρα από την αύξηση του αριθμού των παραβιάσεων, έχουν κλιμακωθεί κατακόρυφα και οι επικίνδυνες ενέργειες των Τούρκων πιλότων. Συγκεκριμένα, σε εμπλοκή που έλαβε χώρα σήμερα το πρωί, Έλληνας πιλότος “λόκαρε” Τούρκο, με αποτέλεσμα ο δεύτερος να εκτοξεύσει θερμοβολίδες.
Το πρωί της Πέμπτης, τουρκικό ζευγάρι F-16 παραβίασε τον εθνικό εναέριο χώρο στην περιοχή της Χίου. Στην περιοχή έσπευσαν ελληνικά αεροσκάφη προκειμένου να αναχαιτίσουν τα τουρκικά.

Την ώρα της αερομαχίας, ένας από τους Τούρκους πιλότους προέβη σε δύο επικίνδυνες ενέργειες που θα μπορούσαν να αποβούν μοιραίες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Alpha, ο Τούρκος πιλότος κατέβασε το αεροσκάφος του χαμηλά ώστε να παρασύρει τον Έλληνα πιλότο προς τα κάτω. Ο Έλληνας πιλότος τον ακολούθησε και όταν κατάφερε να του «πάρει την ουρά», ο Τούρκος προσπάθησε να ξεφύγει κάνοντας χρήση flares (θερμοβολίδες).

Ο έμπειρος Έλληνας πιλότος αντέδρασε με ψυχραιμία απέναντι στον τρομαγμένο Τούρκο και με ελιγμούς κατάφερε να διαφύγει την επικίνδυνη κατάσταση.

Η παράνομη αυτή κίνηση του Τούρκου πιλότου φανερώνει την ατζαμοσύνη των Τούρκων χειριστών που καθημερινά εγκλωβίζονται από τους Έλληνες και τρομαγμένοι κάνουν κυριολεκτικά ό,τι είναι δυνατόν για να διαφύγουν από το στόχαστρο των ελληνικών μαχητικών.

Οι πρακτικές αυτές είναι γνωστές και όπως τονίζουν οι Έλληνες πιλότοι, οι κινήσεις των Τούρκων, μπορούν να προκαλέσουν ατύχημα στο Αιγαίο.

Δείτε το ρεπορτάζ του Alpha στο βίντεο που ακολουθεί:

 

 

 

Πηγή