Παράταση πληρωμής για έναν μήνα ανακοίνωσε η ΔΕΥΑ Φαιστού
emfialomeno nero potiri potiri nero

Μέτρα λόγω κορωνοϊού λαμβάνει Η ΔΕΥΑ Φαιστού. Σε ανακοίνωση της δημοτικής επιχέιρησης αναφέρεται:

Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης και με αίσθηση ευθύνης απέναντι στους συνδημότες μας, στους εργαζόμενους και στις οικογένειές τους, θα προχωρήσουμε άμεσα στα παρακάτω πρόσθετα μέτρα:

– Όλοι οι λογαριασμοί, που έχουν εκδοθεί ή πρόκειται να εκδοθούν κατά τον επόμενο μήνα, παίρνουν παράταση ημερομηνίας λήξης κατά ένα μήνα άτοκα. Εάν δηλαδή ο λογαριασμός αναγράφει ημερομηνία λήξης 20-3-2020, η πραγματική ημερομηνία λήξης είναι 20-4-2020, χωρίς καμία επίπτωση ή επιβάρυνση στον καταναλωτή.

– Δεν θα γίνονται για ένα μήνα σφραγίσεις νερού λόγω οφειλών.

– Θα λειτουργεί ένα ταμείο στα γραφεία της ΔΕΥΑΦ στο Δημοτικό Μέγαρο του Δήμου Φαιστού μόνο για επείγουσες περιπτώσεις που δεν μπορούν να πάρουν αναβολή, όπως π.χ. εξυπηρέτηση ετεροδημοτών καταναλωτών που πρόκειται να αναχωρήσουν , νέες συνδέσεις εφόσον το ακίνητο θα κατοικηθεί άμεσα κλπ.

– Παρακαλούνται οι καταναλωτές να προτιμούν εναλλακτικές μεθόδους πληρωμής μέσω ηλεκτρονικής τραπεζικής.

– Το πρωτόκολλο θα δέχεται μόνο επείγουσες αιτήσεις. Υπάρχει η δυνατότητα τηλεφωνικών αιτημάτων. Το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι 2892029444. Παρακαλούνται οι συνδημότες να προτιμούν το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, στη διεύθυνση info@deya-festos.gr

– Σε περίπτωση που είναι απαραίτητη η φυσική παρουσία στην υπηρεσία, αυτή θα γίνεται με ραντεβού και σειρά προτεραιότητας.

– Τα άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες να ζητούν να εξυπηρετηθούν από άτομα του περιβάλλοντός τους που δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.

– Σε κάθε χώρο της ΔΕΥΑΦ επιβάλλεται η τήρηση αποστάσεων τουλάχιστον δύο μέτρων, μεταξύ κάθε συναλλασσόμενου ή εργαζόμενου.

– Τα τεχνικά συνεργεία θα απασχοληθούν για απολύτως απαραίτητες νέες συνδέσεις και για αποκατάσταση βλαβών, με βασικό μέλημα την απρόσκοπτη παροχή νερού σε όλο το Δήμο Φαιστού. Τα τηλέφωνα βλαβών είναι 2892029446 ή 6988861079. Παρακαλούμε μην τα χρησιμοποιείτε άσκοπα.

– Θα προβούμε στην έκτακτη απολύμανση όλων των δεξαμενών κάνοντας χρήση χλωρίου στα μέγιστα επιτρεπτά όρια. Μπορεί να παρατηρηθεί αυξημένη η μυρωδιά χλωρίου όμως το νερό θα έχει αυξημένο δείκτη ασφάλειας ενώπιων του αγνώστου σε συμπεριφορά ιού. Σε κάθε περίπτωση, οι καταναλωτές πρέπει να αποφεύγουν την επαφή με τη βρύση, γιατί μπορεί να την μολύνουν και έτσι να μολύνουν και άλλους.

– Όλοι οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΦ είναι στις θέσεις τους για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού Ακολουθούμε τις οδηγίες των αρμόδιων υπουργείων .ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ γιατί είναι αναγκαιότητα. Ισχύει για όλους μας. Είμαστε αισιόδοξοι ότι στο τέλος θα τα καταφέρουμε!

Για την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης

Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΕΥΑ ΦΑΙΣΤΟΥ

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΟΡΦΑΝΟΥΔΑΚΗ