ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ-ΓΡΟΘΙΑ ΕΦΟΠΛΙΣΤΗ: Δεν ξέρω εκατομμυριούχο-κορόιδο να επενδύσει στο σαράι του καραγκιόζη
ÁÐÏÍÏÌÇ ÔÙÍ ÂÑÁÂÅÉÙÍ IFG AWARDS 2013

Παρέμβαση-γροθιά του εφοπλιστή κ. Γιώργου Προκοπίου στην φαντασίωση των κυβερνώντων για εκατομμυριούχους επενδυτές που σπρώχνονται να ρίξουν τα εκατομμύριά τους στην Ελλάδα!

Ο κ.  Γιώργος Προκοπίου, είναι ένας κορυφαίος επιχειρηματίας στον κλάδο του διεθνώς-σημειώνει ο Χάρης Φλουδόπουλος στο Capitl.gr.  Περιλαμβάνεται στα top ονόματα της ελληνικής και της διεθνούς εφοπλιστικής κοινότητας και θεωρείται εκ των trend maker της παγκόσμιας ναυτιλιακής αγοράς. Προ ημερών συμμετέχοντας σε εκδήλωση του ekyklos με θέμα τη δικαιοσύνη και τη διαφάνεια, ο κ. Προκοπίου κατέθεσε τη δική του πικρή εμπειρία για τις επενδύσεις που έκανε στη χώρα μας. Η ιστορία πραγματικά εντυπωσιακή και αποτελεί μια ακόμη μαρτυρία για την εχθρική αντιμετώπιση που επιφυλάσσουν οι μηχανισμοί του κράτους απέναντι σε επενδυτές που φέρνουν στη χώρα νέα κεφάλαια, που κερδήθηκαν σε μια δύσκολη, απαιτητική και ανταγωνιστική αγορά, στην οποία οι Έλληνες διαπρέπουν και βρίσκονται διαχρονικά στην κορυφή διεθνώς: τη ναυτιλία.

Με αφορμή την παρέμβαση στο ekyklos, το Capital.gr  ζήτησε από τον κ. Προκοπίου να δώσει μια επικεφαλίδα στο θέμα . “Το σίγουρο είναι ότι με τον  τρόπο που αντιμετωπίζουν τους ανθρώπους που φέρνουν λεφτά στην Ελλάδα, θυμίζουν την ιστορία του Καραγκιόζη είσοδος δωρεάν έξοδος 5 δραχμές.  Αυτό αντιπροσωπεύει το ελληνικό κράτος, έτσι μεταχειρίζεται τους επενδυτές” λέει ο επιχειρηματίας.

“Μπορεί να μη φταίνε οι κάποιοι άνθρωποι που γυρίζουν όλο τον κόσμο ζητώντας επενδύσεις, ωστόσο υπάρχουν και οι “ζηλωτές” του συστήματος, που νομίζουν ότι εξυπηρετούν την κατάσταση. Δεν καταλαβαίνουν όμως ότι έτσι αποτρέπουν όχι μόνο τους Έλληνες αλλά και τους ξένους επενδυτές. Ξένοι με εκατομμύρια και κορόιδα δεν υπάρχουν, εγώ δεν έχω συναντήσει ακόμα κάποιον που να έχει εκατομμύρια και να είναι κορόιδο” προσθέτει ο κ. Προκοπίου καταθέτοντας την άποψή του ότι η ανάκαμψη θα έρθει πρωτίστως μέσα από τις επενδύσεις των Ελλήνων.

giorgos-prokopiou-620x330

Για ποιο λόγο όμως ο εφοπλιστής εμφανίζεται προβληματισμένος για την αντιμετώπιση του κράτους απέναντι στους επενδυτές;

Όπως εξήγησε κατά την παρέμβασή του στην εκδήλωση του ekyklos, η οικογένειά του και ο ίδιος έφερε στην Ελλάδα 250 εκ. ευρώ, χρήματα που επενδύθηκαν σε ακίνητα. “Δεν τα πήγαμε στο Μονακό, τα φέραμε στην Ελλάδα. Είναι αγορές που έγιναν με χρήματα που βγήκαν στο εξωτερικό. Ευτυχώς δεν τα φέραμε όλα εδώ. Γιατί το ευτυχώς; Υφιστάμεθα εξοντωτική μεταχείριση. Γιατί για κάθε εκατομμύριο, τα συνεργεία ελέγχου μας ζήτησαν 880 χιλιάδες ευρώ φόρο”.

Όταν μάλιστα απευθύνθηκε στις φορολογικές αρχές, λέγοντας ότι ο νόμος δεν προβλέπει κάτι τέτοιο, η απάντηση που έλαβε ήταν ότι οι ίδιοι ερμηνεύουν το νόμο κατ´ αυτόν τον τρόπο. Το πρόβλημα ωστόσο είναι ότι για να μπορέσει να βρει το δίκιο του μέσω δικαιοσύνης η διαδικασία προβλέπει την κατάθεση του 50% των 230 εκατομμυρίων, ειδάλλως δεν μπορεί να εμφανιστεί σε δικαστήριο. “Και εγώ πρέπει να εξηγήσω στον Κινέζο το Γερμανό τον Ελβετό τραπεζίτη ότι δεν είμαι απατεώνας και ότι δεν πρέπει να σταματήσει να με δανείζει με επιτόκιο κάτω από 2% που με δανείζει διότι αλλιώς θα κλείσει η επιχείρησίς μου”.

Η παρέμβαση του κ. Προκοπίου, η οποία καταχειροκροτήθηκε από τους παριστάμενους ξεκίνησε με τον εφοπλιστή να συστήνεται στο κοινό: Λέγομαι Γιώργος Προκοπίου, έχω σπουδάσει στο πανεπιστήμιο και ο Θεός με βοήθησε με πολλά ρίσκα και προσπάθεια, να έχουμε ίσως το μεγαλύτερο στόλο στην Ελλάδα.  Συνεχίζοντας στάθηκε στο γεγονός ότι οι επενδύσεις στην Ελλάδα από τους ανθρώπους της ναυτιλίας αιμοδοτούν την ελληνική οικονομία και το τραπεζικό σύστημα με νέα κεφάλαια. “Οι άνθρωποι της θάλασσας βγάζουμε χρήματα στο εξωτερικό και επειδή αγαπούμε την πατρίδα μας  επιλέγουμε να τα επενδύουμε στην Ελλάδα. Συνήθως συμβαίνει το αντίστροφο: άνθρωποι που εργάζονται και βγάζουν χρήματα στην Ελλάδα, βγάζουν στο εξωτερικό τις νόμιμες και φορολογημένες οικονομίες τους.

Και βέβαια όπως τόνισε και στο ekyklos ο κ. Προκοπίου εάν δεν έρθουν οι Έλληνες να επενδύσουν πρώτα στην Ελλάδα, να μην περιμένει κανείς να έρθουν ξένες επενδύσεις. Ξένοι με εκατομμύρια και κορόιδα, δεν υπάρχουν …