Πέρασαν Χειροπέδες σε δύο νεαρούς άνδρες για έρανο… που ήταν απάτη
xeiropedes

Χειροπέδες σε δύο νεαρούς άνδρες με καταγωγή από τη Ρουμανία φόρεσαν χθες οι αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης Ηρακλείου, για το αδίκημα αδίκημα της απάτης και της νομοθεσίας περί εράνων και λαχειοφόρων αγορών.

Συγκεκριμένα χθες το πρωί από αστυνομικούς Άμεσης Δράσης εντοπίστηκαν αρχικά οι δύο αλλοδαποί, την ώρα που προσπαθούσαν να αποκρύψουν σε εξωτερικό χώρο κτιρίου, δύο ντοσιέ που είχαν στην κατοχή τους.

Τα εν λόγω ντοσιέ, όπως διαπιστώθηκε είχαν στο εσωτερικό τους έγγραφα, τα οποία έφεραν σφραγίδες και υπογραφές, οργάνωσης που λειτουργεί με γνώμονα τη στήριξη ατόμων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

‘Όπως προέκυψε από την εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου, οι δσύο Ρουμάνοι νωρίτερα την ίδια μέρα, προσέγγισαν διερχόμενους αλλοδαπούς (τουρίστες) και συγκέντρωσαν χρήματα, παρουσιάζοντας ψευδή γεγονότα ως αληθινά.
Συγκεκριμένα, επιδεικνύοντας τους τα συγκεκριμένα έγγραφα, τους έπειθαν ότι έκαναν έρανο, για τη στήριξη ατόμων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, με σκοπό να αποκομίσουν παράνομο περιουσιακό όφελος.

Στην κατοχή τους βρέθηκε και κατασχέθηκε χρηματικό ποσό το οποίο προερχόταν από παράνομες δραστηριότητες.

Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου.