• 28 Μαΐου, 2024

Breaking News :

Vinkmag ad

Περιφερόταν γυμνόστηθη κοντά σε εκκλησία της Μεσσαράς και τη χλεύαζαν

Vinkmag ad

gineka katathlipsi

Μια προσωπική τραγωδία κρύβεται πίσω από το περιστατικό που εκτυλίχθηκε σήμερα το πρωί κοντά σε εκκλησία της Μεσσαράς. Σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων μια γυναίκα που πάσχει από ψυχολογικά προβλήματα περιφερόταν γυμνόστηθη και κάποιοι τη χλεύαζαν αδιαφορώντας ότι ήταν χαμένη στο δικό της κόσμο, αντιμέτωπη με τους δικούς της «δαίμονες».

Όπως κατήγγειλε ο κάτοικος της περιοχής κ.Παχάκης «είδα τη μητέρα να περιφέρεται γυμνόστηθη και κάποιοι την παρακολουθούσαν και σχολίαζαν αρνητικά. Ήταν ένα πολύ λυπηρό θέαμα και συχνά άτομα με ψυχολογικά προβλήματα κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα, χωρίς κανείς να παρεμβαίνει. Μάλιστα ο γιος της που αντιμετωπίζει προβλήματα οδηγεί μηχανάκι και μπορεί να προκληθεί ατύχημα. Κάτι πρέπει να γίνει για το θέμα αυτό και έχουμε απευθυνθεί πολλές φορές στους αρμοδίους».

 

Τους χορηγείται αγωγή

Το neakriti.gr απευθύνθηκε στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Φαιστού με τον προϊστάμενο κ.Πρίντεζη να διαβεβαιώνει ότι η μητέρα βρίσκεται υπό αγωγή χωρίς όμως να μπορεί να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες. Όπως τονίζει χαρακτηριστικά «το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι χορηγείται αγωγή και ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν είναι επικίνδυνοι για τον εαυτό τους και τους άλλους. Για το θέμα συνεργαζόμαστε με την κινητή μονάδα Ψυχιατρικής και με το ΠΑΓΝΗ».

Σύμφωνα με τον κ.Πρίντεζη έχουν γίνει κι άλλες κινήσεις που δεν μπορούν να δημοσιοποιηθούν αλλά και ότι έχει γίνει ό,τι είναι δυνατό για τη συγκεκριμένη περίπτωση.

 

Πως προστατεύεται η ανθρώπινη αξιοπρέπεια…

Με δεδομένο όμως το θλιβερό θέαμα που περιγράφουν οι κάτοικοι προκύπτουν θέματα που αφορούν την περιφρούρηση  της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Σε μια πολιτισμένη κοινωνία είναι τουλάχιστον λυπηρό να περιφέρονται άτομα με ψυχική νόσο και να ευτελίζονται  χωρίς παρέμβαση από την πολιτεία. Το ερώτημα που προκύπτει είναι πως προστατεύονται άτομα με ψυχολογικά προβλήματα καθώς πέρα από τις υπηρεσίες- κυρίως όσοι δεν διαθέτουν οικογένεια- χρειάζονται βοήθεια και θαλπωρή από την κοινωνία.

 

 

 

 

 

Ρεπορτάζ: Φιλία Σαριδάκη

 

neakriti.gr

Loading

  Read Previous

  ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΡΙΟ Α.Σ.ΤΥΜΠΑΚΙΟΥ

  Read Next

  Μίνι καύσωνας στην Κρήτη, πόσο θα διαρκέσει

  Leave a Reply

  Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  Most Popular