Πέτσας: Μη χάσετε την ευκαιρία για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή
Κάλεσμα στις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως κλάδου, που πλήττονται από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού, να εκμεταλλευθούν το πρόγραμμα της Επιστρεπτέας Προκαταβολής που θέσπισε η κυβέρνηση, απηύθυνε ο Στέλιος Πέτσας.

Όπως τόνισε ο Στέλιος Πέτσας, το αρχικό ύψος του πενταετούς προγράμματος ανέρχεται σε 1 δισ. ευρώ. «Το πρώτο έτος, αποτελεί περίοδο χάριτος, χωρίς υποχρέωση καταβολής δόσεων. Η αποπληρωμή πραγματοποιείται τα επόμενα τέσσερα έτη, σε ισόποσες μηνιαίες δόσεις, με εξαιρετικά χαμηλό επιτόκιο», διευκρίνισε.

Συνεχίζοντας σε δήλωσή του, σημείωσε ότι η κυβέρνηση νοιάζεται για την επιβίωση και την ανάπτυξη των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων και για τη διαφύλαξη των θέσεων εργασίας τους, αφού «αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας».

Να σημειωθεί ότι οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες που επιθυμούν να επωφεληθούν από το συγκεκριμένο μέτρο, μπορούν να μπαίνουν από σήμερα και μέχρι την Παρασκευή (10.04.2020), στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα «myBusinessSupport» (www.aade.gr/mybusinesssupport) της ΑΑΔΕ.