Ποια είναι η νέα διοίκηση του ΕΣΔΑΚ – Χωρίς εκπροσώπηση ο δήμος Ηρακλείου
Αναδείχθηκε η διοίκηση σε άκρως συγκρουσιακό κλίμα- Πρόεδρος εξελέγη ο δήμαρχος Χερσονήσου, Γιάννης Μαστοράκης και αντιπρόεδρος ο δήμαρχος Αμαρίου, Αδάμ Παραδεισανός.mastorakis_2__main

Ολοκληρώθηκε η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη της νέας διοίκησης του ΕΣΔΑΚ η οποία ανέδειξε Πρόεδρο τον δήμαρχο Χερσονήσου, Γιάννη Μαστοράκη  και αντιπρόεδρο τον δήμαρχο Αμαρίου Αδάμ Παραδεισανό.adam_paradeisanos__main

Με το 6-0, η ομάδα των δημάρχων και δημοτικών συμβούλων που ήταν απέναντι στη διοίκηση της ΠΕΔ τα πήρε “όλα” στη νέα διοίκηση του ΕΣΔΑΚ με τους κκ Καλογεράκη και Πολάκη να λαμβάνουν 18 ψήφους και κκ Σχοιναράκη και Πατεράκη 17 ψήφους και να εκλέγονται.

Η διαδικασία συγκέντρωσε το ενδιαφέρον, καθώς οι δύο υποψήφιοι προέρχονται από … αντίπαλα στρατόπεδα, ενώ αξίζει να σημειωθεί οτι ο δήμος Ηρακλείου δεν έχει εκπροσώπηση στη νέα διοίκηση!

Συγκεκριμένα, ο κ. Μαστοράκης συγκέντρωσε 17 ψήφους έναντι του δημάρχου Αγίου Νικολάου με 14, και ο νέος αντιπρόεδρος, Αδάμ Παραδεισανός 19 ψήφους έναντι 14 που έλαβε ο αντιδήμαρχος Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης.

Για την Εκτελεστική Επιτροπή εξελέγησαν:

Ζαχαρίας Καλογεράκης (Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας) με 18 ψήφους
Θεόδωρος Πατεράκης (Δήμαρχος Σητείας) με 17 ψήφους.
Νίκος Σχοιναράκης (Δήμαρχος Γόρτυνας) με 18 ψήφους.
Παύλος Πολάκης (Δήμαρχος Σφακίων) με 18 ψήφους.

Αναλυτικά οι ψήφοι

Μαστοράκης 17

Παραδεισανός 19

Μαμουλάκης 14

Αρμουτάκης 15

Καλογεράκης 18

Ρασούλης 8

Σχοιναράκης 18

Πατεράκης 17

Ζερβός 14

Κοκαράκης 16

Μπαριτάκης 16 (κατόπιν κλήρωσης αναπληρωματικός αναδείχτηκε ο κ. Μπαριτάκης)

Σταυρίδου 17

Τζεδάκης 12

Λευκά 2

Την υπόσχεση ότι, με «εργαλείο» την εμπειρία του Δήμου Χερσονήσου στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, θα γίνουν προσπάθειες για το μεγάλο πρόβλημα της Κρήτης που αφορά στα απορρίμματα, έδωσε, στις πρώτες του δηλώσεις, ο νέος πρόεδρος του ΕΣΔΑΚ, Γιάννης Μαστοράκης. Εμφανίστηκε ενωτικός και αντίθετος σε κάθε λογική σύγκρουσης.

Από την πλευρά του, ο νέος αντιπρόεδρος του Οργάνου, Αδάμ Παραδεισανός, αναφέρθηκε στην περιβαλλοντική ηθική και αγωγή που όπως είπε όλοι θα πρέπει να αποκτήσουν και πρόσθεσε ότι η νέα διοίκηση θα κάνει ό,τι μπορεί για μία ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων.

Ο αντιδήμαρχος Ηρακλείου, Πέτρος Ινιωτάκης εξέφρασε την αγανάκτησή του για τον αποκλεισμό του δήμου Ηρακλείου από τη νέα διοίκηση κι επέρριψε την απόλυτη, όπως είπε, ευθύνη στον πρώην πρόεδρο του ΕΣΔΑΚ και πρώην δήμαρχο Ηρακλείου Γ. Κουράκη.

Από την πλευρά του, ο κ. Κουράκης έκανε λόγο για ηγεμονικό και αυταρχικό τρόπο συμπεριφοράς του κ. Ινιωτάκη και όπως είπε «του αξίζει η ντροπή»!

 

 

http://www.cretalive.gr/