Το πιο… μαγικό πράγμα που θα δούμε φέτος το Καλοκαίρι: Τι θα συμβεί στον ουρανό από 11 έως 13 Αυγούστου;
203b4371bc2095a9f38e1f3ef59472de

Όλοι αγαπούν τα αστρονομικά φαινόμενα, ειδικά την βροχή μετεωριτών. Το φαινόμενο ονομάζεται βροχή των Περσίδων, έγινε γνωστό το 1992 και θα ξανασυμβεί μόνο μία ακόμη φορά το 2026. 

Ο ουρανός άρχισε να πέφτει από τις 17 Ιουλίου και θα μπορείτε να δείτε αυτό το θαύμα μέχρι τις 24 Αυγούστου. Η καλύτερη στιγμή για να παρατηρήσετε αυτό το απίθανο αστρονομικό φαινόμενο είναι από τις 11 μέχρι τις 13 Αυγούστου.

Ο λόγος που αυτές οι ημερομηνίες θεωρούνται ιδανικές είναι γιατί το εργαστήριο αεριοπροώθησης της NASA υπολόγισε ότι θα είναι ορατοί περίπου 100 μετεωρίτες την ώρα. Αν δεν έχετε κάποιο σχέδιο ή θέλετε να κάνετε σχέδια με την οικογένεια και τους φίλους σας, αυτή είναι η τέλεια περίσταση.

 

Ένας καλός τρόπος να προετοιμαστείτε είναι να βρείτε μια απομακρυσμένη τοποθεσία, χωρίς φωτορύπανση στον ουρανό. Στο σκοτάδι θα δείτε τα αστέρια να πέφτουν καλύτερα. Ευτυχώς, δεν θα χρειαστείτε τηλεσκόπιο αφού είναι ορατά με γυμνό μάτι. Μπορείτε να πάρετε μαζί σας σνακ και μια κουβέρτα για να χουχουλιάσετε με τους αγαπημένους σας.

Η Βροχή Μετεωριτών αναμένεται να είναι το ΠΙΟ μαγικό πράγμα που θα δούμε φέτος το Καλοκαίρι!

Αναμένεται να είναι το πιο ζωντανό και όμορφο θέαμα. Ο λόγος για τον οποίο μπορούμε να δούμε τα αστέρια να πέφτουν είναι επειδή ένας κομήτης διασκορπίζει θραύσματα στην ατμόσφαιρα μας. Τα θραύσματα αυτά γυρνάνε γύρω από την Γη λόγω της δύναμης της βαρύτητας με ταχύτητα 160.000 χιλιόμετρα την ώρα, η οποία τα καίει και δημιουργεί μια μικρή λάμψη πριν διαλυθούν στον αέρα.

Η Βροχή Μετεωριτών αναμένεται να είναι το ΠΙΟ μαγικό πράγμα που θα δούμε φέτος το Καλοκαίρι!

 

 

Μην ξεχνάτε ότι αυτό το φαινόμενο θα συμβεί ξανά σε 10 χρόνια γι’αυτό καλό θα ήταν να μην το χάσετε. Μια ακόμη ενδιαφέρουσα πληροφορία σχετικά με το φαινόμενο των Περσίδων είναι ότι τα αστέρια που βλέπουμε στον ουρανό να πλησιάζουν την Γη είναι απλά απομεινάρια του ίδιου το κομήτη.