Ποιος είναι ο επιχειρηματίας Μιχάλης Λεμπιδάκης και γιατί έγινε στόχος απαγωγέων, όπως όλα δείχνουν
plastika_kritis_copy

Η απαγωγή του Κρητικού «άρχοντα» των πλαστικών με εταιρείες από Γαλλία ως Κίνα

Xωρίς κανένα στοιχείο στα χέρια της έχει ξεκινήσει η αστυνομία τις έρευνες για την εξιχνίαση της απαγωγής του γνωστού επιχειρηματία, Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Μέχρι στιγμής, οι απαγωγείς δεν έχουν δώσει κάποια «απόδειξη ζωής» του επιχειρηματία, δένοντας έτσι τα χέρια των αστυνομικών, οι οποίοι περιμένουν κάποιο «σημάδι», ώστε να έχουν μια κατεύθυνση για την επιχείρηση διάσωσής του.

Κάθε ώρα που περνάει, θεωρείται από τις Αρχές εξαιρετικά κρίσιμη και πληροφορίες αναφέρουν πως οι δράστες έχουν ήδη επικοινωνήσει με την οικογένεια του κ. Λεμπιδάκη, ζητώντας λύτρα.

Στο Ηράκλειο Κρήτης έχουν μεταβεί ήδη ειδικοί διαπραγματευτές της ΕΛΑΣ, οι οποίοι θα αναλάβουν τις συνομιλίες με τους  απαγωγείς. Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καμία επίσημη ανακοίνωση από την αστυνομία.

Παρόλα αυτά, έχει ήδη ζητηθεί να παρασχεθούν τεχνικά μέσα προκειμένου να εντοπισθούν και να «απομονωθούν» επικοινωνίες που έγιναν την κρίσιμη ώρα που εκτιμάται ότι συνέβη η απαγωγή στην ευρύτερη περιοχή των Καλεσσών και του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στο Ηράκλειο. Οι Αρχές επιχειρούν με αυτό τον τρόπο να «σχεδιάσουν» τη διαδρομή των δραστών.

Ποιος είναι ο Μιχάλης Λεμπιδάκης

O Μιχάλης Λεμπιδάκης είναι Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Πλαστικά Κρήτης.

lempidakis

 

Ο Μιχάλης Λεμπιδάκης είναι ένας εκ των δύο γιων του Γιάννη Λεμπιδάκη, ιδρυτή της εταιρείας Πλαστικά Κρήτης. Είναι Χημικός Μηχανικός και κάτοχος MBA από το INSEAD. Τα τελευταία χρόνια είναι διευθύνων σύμβουλος της Πλαστικά Κρήτης, μίας από τις μεγαλύτερες ελληνικές εταιρείες κατασκευής πλαστικών και ενός από τους κορυφαίους Ευρωπαίους παραγωγούς των masterbatches και agricultural films.

Η ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ, ιδρύθηκε το 1970 στο Ηράκλειο Κρήτης. Αποτελεί ένα από τους μεγαλύτερους παραγωγούς πλαστικών προϊόντων στη χώρα μας, με ισχυρό εξαγωγικό προσανατολισμό και διεθνοποίηση των δραστηριοτήτων της. Το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής της εξάγεται σε περισσότερες από 60 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο, ενώ ταυτόχρονα η εταιρία διατηρεί θυγατρικές εταιρίες και παραγωγικές εγκαταστάσεις σε έξι χώρες του εξωτερικού, στη Γαλλία, τη Ρουμανία, την Πολωνία, τη Ρωσία, την Τουρκία και την Κίνα. Από το 1999 η εταιρία είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών.

Ειδικεύεται στην παραγωγή προϊόντων, όπως πρώτες ύλες για τη βιομηχανία πλαστικών, πλαστικά φύλλα για αγροτικές εφαρμογές, γεωμεμβράνες, σωλήνες πολυαιθυλενίου, ανακυκλωμένα πλαστικά, ενώ πρόσφατα στράφηκε και στην ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές

Η ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ έχει εγκαταστήσει στην ανατολική Κρήτη Αιολικό Πάρκο ισχύος 12 MW και φωτοβολταϊκούς σταθμούς ισχύος 340 KW για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Εκτός από την οικολογική σημασία και τη συμβολή στην τοπική οικονομία, οι μονάδες αυτές διασφαλίζουν, μακροπρόθεσμα, το ανταγωνιστικότερο κόστος ενέργειας για την επιχείρηση.

Θυγατρικές

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ έχει θυγατρικές εταιρίες με παραγωγή σε περιοχές με υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης:

  • Τη ROMCOLOR 2000 SA με παραγωγή masterbatches στη Ρουμανία.
  • Τη GLOBAL COLORS POLSKA SA με παραγωγή masterbatches στην Πολωνία.
  • Τη SENKROMA SA με παραγωγή masterbatches στην Τουρκία.
  • Τη GLOBAL COLORS ΖΑΟ με παραγωγή masterbatches στη Ρωσία.
  • Τη SHANGHAI HiTec PLASTICS με παραγωγή πλαστικών φύλλων για αγροτικές χρήσεις και γεωμεμβρανών στην Κίνα.
  • Την AGRIPOLYANE SA με παραγωγή πλαστικών φύλλων για αγροτικές χρήσεις και γεωμεμβρανών στη Γαλλία.

 

Πηγή