Πήραν πίσω – με εντολή Τσίπρα – την μετακίνηση Σφακιανάκη από την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος
sfakianakis m

 

 

 

 

 

 

 

Αλαλούμ στην ΕΛ.ΑΣ ενώ εκτεθειμένος βρίσκεται πλέον ο Υπουργός Ν.Τόσκας
Ανακλήθηκε, με εντολή του ίδιου του Πρωθυπουργού, η μετακίνηση του υποστράτηγου Μανώλη Σφακιανάκη από την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, όπως αναφέρουν πληροφορίες, μετά το θόρυβο που προκάλεσε η απόφαση.

Ήδη εκδόθηκε σήμα από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ότι η μεταθεση του Μανώλη Σφακιανάκη στον Κλάδο Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού ανακαλείται.

Νωρίτερα ο ίδιος ο κ. Σφακιανάκης υπέβαλε στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ προσφυγή ζητώντας την ακύρωση της μετακίνησής του, δικαίωμα που του παρέχει ο σχετικός κανονισμός και συγκεκριμένα το άρθρο 18 του ΠΔ100/2003.

Το βράδυ της Τετάρτης είχε ανακοινωθεί η μετακίνησή του στον κλάδο ανθρώπινου δυναμικού του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. Στην πραγματικότητα ήταν μία γραφειοκρατική θέση, μια καρέκλα που δεν απαιτεί περγαμηνές δραστήριου στρατηγού. Με την τοποθέτηση αυτή διατηρούσε μεν τον βαθμό του, ωστόσο θεώρησε οτι υποβαθμίζεται.
Αξίζει να σημειωθεί ότι με την ακύρωση της απόφασης μετακίνησης του, τίθεται μείζον ζήτημα για τον ίδιο τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα ο οποίος νωρίτερα, στη Βουλή είχε αμφισβητήσει ευθέως την ικανότητα του Μανώλη Σφακιανάκη στην υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με την οποία ταυτίστηκε, και είχε αποδώσει την αποδοχή της οποίας έχαιρε στην ικανότητά του στις δημόσιες σχέσεις και στις καλές σχέσεις με τα ΜΜΕ

 

 

www.cretalive.gr