• 21 Ιουνίου, 2024

Πήραν την “πρωτιά” οι Κρητικοί αρτοποιοί στο 2ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ψωμιού

Vinkmag ad

artopioi

Την πρώτη θέση κατάφεραν και πήραν οι  Κρητικοί αρτοποιοί στο 2ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ψωμιού,  στο πλαίσιο της έκθεσης Artozymaπου διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη.

2ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ψωμιού

Οι Ηρακλειώτες αρτοποιοί Φασουλάκης Γιώργος, Πατερακης Μιχαλης, Καλαιτζάκης Μανώλης και Βογιατζής Διονύσης εντυπωσίασαν κρητική επιτροπή και κοινό και κατάφεραν να ξεχωρίσουν στο παραδοσιακό κρητικό ψωμί, στα καλιτσούνια και μυζηθροπιτάκια ενώ ιδιαίτερη εντύπωση τους έκανε το παραδοσιακό γαμοκούλουρο.

2ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ψωμιού

Ο επικεφαλής της αποστολής Γιώργος Φασουλάκης τόνισε πως όλοι οι συμμετέχοντες ήταν άξιοι επαγγελματίες και έκανε λόγω για μια εμπειρία μοναδική που δεν θα ξεχάσουν ποτέ. Η διοργάνωση ήταν άψογη και τους δόθηκε η ευκαιρία να ανταλλάξουν ιδέες και συνταγές με τους συναδέλφους τους απο την υπόλοιπη Ελλάδα.

2ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ψωμιού

Οι αρτοποιοί καλωσόρισαν τους καταναλωτές στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης για να γευθούν τα προϊόντα, να τους στηρίξουν και με την ψήφο τους να αναδείξουν την 1η εθνική ομάδα αρτοποιίας.

 

2ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ψωμιού

Την πρώτη μέρα οι ομάδες διαγωνίστηκαν στην παρασκευή παραδοσιακού ψωμιού. Ψωμιά με τις ιδιομορφίες της κάθε περιοχής και ανάλογες ονομασίες όπως αγιορείτικο, βουνίσιο, χωριάτικο προζυμένιο, παραδοσιακό κρητικό, ολικής άλεσης και πολλά άλλα.

Ακολούθησαν τα σνακ του πρωινού. Παραδοσιακές χωριάτικες τυρόπιτες, κουλούρια Θεσσαλονίκης, ελιόψωμα, τυρόψωμα, καλιτσούνια, μυζηθροπιτάκια κ.α.. Φτιαγμένα όλα με τον παραδοσιακό τρόπο, χρησιμοποιώντας πρώτες ύλες Π.Ο.Π, χόρτα της ελληνικής γης και όλα τα καλούδια της χώρας μας, παντρεύονται με το ζυμάρι σε ένα υπέροχο γευστικό αποτέλεσμα.

Την τρίτη ημέρα ήταν η σειρά της καλλιτεχνικής αρτοποιίας. Το ζυμάρι μεταμορφώθηκε σε σχέδια, με θέματα από την καθημερινότητα, την ιστορία, τα μνημεία και τα σύμβολα της πατρίδας μας.

2ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ψωμιού

Loading

  Read Previous

  Ανάκληση γιαουρτιού από τον ΕΦΕΤ

  Read Next

  Θρήνος και Θλίψη για τον χαμό του 6χρονου Γιαννάκη

  Leave a Reply

  Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  Most Popular