Πολλαπλά εγκεφαλικά έπαθε 50χρονος από το Πετροκεφάλι ανοίγοντας το λογαριασμό άδρευσης
NERO ARDREFSIS

Πολλαπλά εγκεφαλικά έπαθε ο 50χρονος κ. Κώστας από το Πετροκεφάλι του Δήμου Φαιστού, που ανοίγοντας το λογαριασμό άδρευσης, βρέθηκε ούτε λίγο ούτε πολύ, με οφειλή προς την αρμόδια υπηρεσία ύψους 1.597 ευρώ για το πότισμα 25 ελαιόδεντρων.

Το σοκ που υπέστη όταν έλαβε το νέο λογαριασμό ήταν ισχυρό καθώς  ο ίδιος ζεί με την οικογένεια του ενώ από το 2014 μέχρι και σήμερα παραμένει άνεργος.

Ο κ. Κώστας κάνει λόγο ανεξήγητα και αστρονομικά ποσά, αφού ο λογαριασμός αναφέρει πως κατανάλωσε 10.000 κυβικά νερού για τα λιγοστά ελαιόδεντρα κατά το έτος 2016, από τα οποία τα μόλις 150 κιλά λάδι που θα του αποδώσουν, έχει σκοπό να βγάλει τη χρονιά.

Ο λογαριασμός νερού έκρυβε δυσάρεστη έκπληξη για τον Κώστα Νταλιαδάκη
“‘Εχασα τον κόσμο!”

«Όταν είδα το λογαριασμό, έχασα τον κόσμο. Είναι δυνατόν να μου χρεώνουν 10 χιλιάδες κυβικά νερού και να μου ζητούν να πληρώσω 1.597 ευρώ; Σε καμία περίπτωση δε δέχομαι ότι έχω καταναλώσει το νερό αυτό. Αφήστε, δε, που στην πραγματικότητα εγώ δε βρίσκω νερό για να ποτίσω. Πολλές φορές αναγκάζομαι να κοιμηθώ πάνω στη βάνα του νερού, περιμένοντας μήπως και έρθει, για να μπορέσω κι εγώ να ποτίσω τις ελιές μου. Η σωλήνα είναι δίπλα στο λιόφυτό μου. Και δεν μπορώ να έχω το νερό που χρειάζομαι για να κάνω τη δουλειά μου. Επομένως, όχι μόνο δεν έχω καταναλώσει τόσα κυβικά, αλλά αντίθετα δεν έχω και νερό να ποτίσω», καταγγέλλει χαρακτηριστικά.

Ο επίμαχος λογαριασμός των 1.600 ευρώ
Κάνουν λόγο για λάθος

Η εφημερίδα “Νέα Κρήτη”, επικοινώνησε με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Οικονομικών Δ. Φαιστού Γιώργο Μαυράκη, ο οποίος έκανε λόγο για λάθος που έγινε κατά τη μεταβίβαση των καταγεγραμμένων κυβικών του υδρονομέα στις καταστάσεις της υπηρεσίας, ενώ που δεσμεύτηκε για την άμεση αποκατάσταση του στο επόμενο κιόλας δημοτικό συμβούλιο.

Πάντως ο κ. Κώστας θα έχει να θυμάται για τα καλά την όλη ιστορία που του έκοψε την ανάσα, αφού ο ίδιος όχι μόνο θα πλήρωνε τα μαλλιά της κεφαλής του σε αχρησιμοποίητα από τον ίδιο κυβικά νερού, αλλά όπως είπε θα αναγκαζόταν να πουλήσει και το ελάχιστο  λάδι της χρονιάς για να πληρώσει ένα λάθος τελικά της… υπηρεσίας.

 

 

 

 

Ρεπορτάζ: Λευτέρης Κουμαντάκης

 

www.neakriti.gr