Πραγματοποιήθηκε η θεμελίωση του νέου Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου στο Τυμπάκι
πολιδιναμο

Στην τελετή εγκαθίδρυσης παρευρέθηκαν η Δήμαρχος Φαιστού κ. Μαρία Πετρακογιώργη, καθώς και όλοι οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Φαιστού. Εκ μέρους της Διοίκησης της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης, στο χώρο της τελετής το παρόν έδωσε ο Διοικητής κ. Γρηγοράκης Αντώνης, ενώ παραβρέθηκαν επίσης μέλη της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Φαιστού και πλήθος Φορέων.

 

Το έργο δημοπρατήθηκε στις 26.3.2013, η σύμβαση με τον ανάδοχο υπεγράφη στις 29.5.2013 στην Περιφέρεια Κρήτης, παρουσία του Περιφερειάρχη κ. Σταύρου Αρναουτάκη και του Διοικητή της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης, ενώ οι μελέτες του έργου εκπονήθηκαν από την Τεχνική Υπηρεσία της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης, με μέριμνα της οποίας εκδόθηκε και η άδεια οικοδομής. Η χρηματοδότηση του έργου γίνεται μέσω ΕΣΠΑ από κωδικούς του Υπουργείου Υγείας, ενώ φορέας υλοποίησης του έργου είναι η Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου.polidinamo1

 

Να σημειωθεί ότι για την κατασκευή του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Τυμπακίου έχουν επιλεγεί υλικά, οι προδιαγραφές των οποίων εξασφαλίζουν υψηλή ποιότητα, αντοχή, ασφάλεια και είναι οικολογικά.

 

Σχετικά με το έργο η Δήμαρχος Φαιστού δήλωσε την ικανοποίηση της που επιτέλους ξεκινάει ένα τόσο σημαντικό έργο, το οποίο το χαρακτήρισε έργο πνοής για την ευρύτερη περιοχή και θα λύσει πολλά προβλήματα στον τομέα της υγείας. Δεν παρέλειψε δε, να ευχαριστήσει όλους όσους συνέβαλαν όπως 7η Υ.ΠΕ, Περιφέρεια Κρήτης, τοπικούς Φορείς, οι οποίοι ο καθένας από την πλευρά του βοήθησαν ώστε να ξεκινήσει η υλοποίηση του σε σύντομο χρονικό διάστημα. Τέλος, για το επικείμενο έργο ευχήθηκε να ολοκληρωθεί και να στελεχωθεί  γρήγορα ώστε να καλύψει τις υγειονομικές ανάγκες των κατοίκων του Τυμπακίου.