Προειδοποίηση για έντονες χιονοπτώσεις… πολύ σοβαρή χιονιά είναι προ των πυλών στην Κρήτη
xionia-pedi

Μία πολύ σοβαρή χιονιά είναι προ των πυλών, για την οποία θα πρέπει να προετοιμαστούν κατάλληλα οι πολίτες και οι αρμόδιοι φορείς, του νησιού γενικότερα, κυρίως όμως των ορεινών και ημιορεινών περιοχών! 
Πολύ σοβαρή, γιατί θα έχει σχετικά μεγάλη διάρκεια και φοβερή δυναμική!
Στα ορεινά της Κρήτης, περίπου πάνω από τα 800μ κατά μέσο όρο, το χιόνι δεν έχει λιώσει ακόμα από την πρόσφατη χιονιά! Μάλιστα από εκεί και πάνω, είναι πολύ κι έρχεται να προστεθεί πολύ περισσότερο!
Πάμε να δούμε τι θα συμβεί τις επόμενες ημέρες. Η Τρίτη θα είναι μία μέρα καιρικής ανάπαυλας, η οποία μας δίνει και το χρονικό περιθώριο να προετοιμαστούμε.
Η κακοκαιρία ξεκινάει την Τετάρτη, αρχικά με βροχές, τοπικές καταιγίδες, πιθανές χαλαζοπτώσεις και χιόνια πάνω από τα 1200-1400μ! Σταδιακά και κυρίως από το βράδυ, ο καιρός θα επιδεινωθεί, η θερμοκρασία θα πέσει και οι χιονοπτώσεις θα ξεκινούν από πολύ χαμηλότερα!
Μεγάλη προσοχή λοιπόν, το τριήμερο Πέμπτη-Παρασκευή-Σάββατο, όπου θα μπούμε στο κύριο πιάτο της κακοκαιρίας! Θα περιλαμβάνει, έντονες χιονοπτώσεις σταθερά από τα 350-450μ και πάνω, ενώ τα υψόμετρα χιονόπτωσης, πολύ πιθανόν να κατέλθουν, ακόμα και στα 100-200μ! Στα παραλιακά διαμερίσματα, θα δούμε σίγουρα χιονοχάλαζα, ενώ σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, δεν αποκλείεται να το γυρίσει σε στούπα πρόσκαιρα, ακόμα και μέσα στις πόλεις! Τα πιο νότια απάνεμα σημεία δίνουν σοβαρή υποψηφιότητα για χιονοστρώσεις, ακόμα και μέχρι το κύμα!
Η Κυριακή και η νέα χρονιά, θα ξεκινήσουν με κακοκαιρία, όμως τα φαινόμενα θα είναι πιο περιορισμένα, λιγότερο έντονα και οι χιονοπτώσεις θα ξεκινούν από μεγαλύτερα υψόμετρα!
Όσον αφορά τους ανέμους, θα δημιουργήσουν προβλήματα, γι αυτό θα πρέπει να επικοινωνείτε με τα κατά τόπους λιμεναρχεία, για να μαθαίνετε σχετικά με τον απόπλου των πλοίων!

Αφού ο καιρός εναρμονίζεται με το κλίμα των ημερών πλήρως μετά από χρόνια, ας είμαστε προετοιμασμένοι και αρκετά προσεχτικοί. για να το χαρούμε!
Χρόνια πολλά, καλές γιορτές με υγεία σας ευχόμαστε!

 

meteokrites.gr