Πρώτοι Πυργιώτιοι Αγώνες στο Τυμπάκι όλα ήταν τέλεια φωτορεπορτάζ
 

p17

Με τους διοργανωτές να δίνουν ραντεβού για του χρόνου, βάζοντας τον πήχη ακόμα πιο ψηλά, ολοκληρώθηκαν με απόλυτη επιτυχία οι Πρώτοι Πυργιώτιοι Αγώνες στο ιστορικό Τυμπάκι του Δήμου Φαιστού.

Άνθρωποι κάθε ηλικίας, από ολόκληρη την Κρήτη, έτρεξαν, περπάτησαν, το διασκέδασαν, απολαμβάνοντας τις ομορφιές της περιοχής, από το βουνό μέχρι τη θάλασσα!

Οι συμμετοχές πλησίασαν τις 450, ενώ στόχος των διοργανωτών, είναι οι Πυργιώτιοι Αγώνες να γίνουν το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός στην Κρήτη.

Και δεν φαίνεται αυτό να είναι ακατόρθωτο, αφού το πρώτο «εγχείρημα» σήμερα, όχι μόνο στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, αλλά συγκέντρωσε και ένα μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων, πέρα από τις προσδοκίες των διοργανωτών!

130 συμμετοχές στον αγώνα δρόμου του ενός χιλιομέτρου για παιδιά δημοτικού που πραγματοποιήθηκε μέσα στο Τυμπάκι.

Περίπου 230 άνθρωποι έτρεξαν τα πέντε χιλιόμετρα και 80 τα 13,5 χιλιόμετρα. Αριθμοί τεράστιοι για μια διοργάνωση που έκανε σήμερα το «πρώτο βήμα» της με περίπου 460 συμμετοχές!

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο διοργανωτής Πολιτιστικός Σύλλογος Τυμπακίου, σε συνεργασία με τους διοργανωτές του Run Matala και του “Αγώνα Δρόμου Βιάννου”, είχαν φροντίσει ώστε όλα να κυλήσουν ομαλά με ασφάλεια για τους δρομείς αλλά και τον κόσμο που παρευρέθηκε στη μεγάλη αυτή αθλητική διοργάνωση.

Τα περίπτερα ενημέρωσης και εγγραφών στην κεντρική πλατεία του Τυμπακίου, έδιναν από το μεσημέρι κάθε χρήσιμη πληροφορία στον κόσμο, ενώ στη συνέχεια οι παρουσιάσεις αθλητικών δράσεων από Συλλόγους και Γυμναστήρια της ευρύτερης περιοχής, ανέβασαν το κέφι και την αδρεναλίνη στα ύψη!

Τρεις διαδρομές

Η συνέχεια ήταν εξίσου ενδιαφέρουσα με μικρούς και μεγάλους, ανθρώπους κάθε ηλικίας να ξεχύνονται στους δρόμους, εντός και εκτός Τυμπακίου συμμετέχοντας σε μια από τις τρεις διαδρομές!

Η πρώτη εκκίνηση δόθηκε για τους λιλιπούτειους δρομείς με το δρόμο 1000 μέτρων για παιδιά δημοτικού, εντός του Τυμπακίου και συγκεκριμένα από την πλατεία μέχρι το Γυμνάσιο και επιστροφή στην πλατεία.

Στη συνέχεια ξεκίνησε ο αγώνας των 5 χιλιομέτρων με μια διαδρομή Τυμπάκι – Κόκκινος Πύργος- Τυμπάκι, μεταξύ βουνού και θάλασσας, ανάμεσα στην χρυσή αμμουδιά και τον ορεινό όγκο του Ψηλορείτη.

Η συγκεκριμένη διαδρομή είχε και τη μεγαλύτερη συμμετοχή με αθλητές αλλά και ανθρώπους που περπάτησαν συμμετέχοντας στους Πρώτους Πυργιώτιους Αγώνες να τερματίζουν ικανοποιημένοι για το αποτέλεσμα και ενθουσιασμένοι από τη συμμετοχή τους.

Λίγο μετά την εκίννηση των 5 χιλιομέτρων, ακολούθησε ο αγώνας των 13,5 χιλιομέτρων με διαδρομή Τυμπάκι – Λαγολιό – Κλήμα –Τυμπάκι.

Εύγε στους διοργανωτές!

Όλα κύλησαν ομαλά στην σημερινή διοργάνωση των Πρώτων Πυργιώτιων Αγώνων, αφού μια μεγάλη ομάδα εθελοντών που ξεπέρασαν τους 50, μηχανές και αυτοκίνητα του Πολιτιστικού Συλλόγου Τυμπακίου, Αστυνομία με μηχανές και περιπολικά, Εθελοντές Σαμαρείτες και Ραδιοερασιτέχνες Κρήτης επίσης με ανθρώπινο δυναμικό και μηχανοκίνητα μέσα, λειτούργησαν ως «μια γροθιά» για την ασφάλεια των συμμετεχόντων.

Αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια σε όλους όσους συμμετείχαν στη μεγάλη αυτή διοργάνωση, στηρίζοντας και βοηθώντας ο καθένας από τη δική του θέση, καθώς και στον κόσμο που συμμετείχε, στους Πρώτους Πυργιώτιους Αγώνες στο Τυμπάκι!!!!

Ο Dream Fm  που ήταν χορηγός επικοινωνίας της μεγάλης αθλητικής διοργάνωσης και κατέγραψε από το πρωί την προετοιμασία αλλά και την εξέλιξη των αγώνων, δίνει θερμά συγχαρητήρια στους διοργανωτές για την άψογη διοργάνωση των Πρώτων Πυργιώτιων Αγώνων, εκφράζοντας την πεποίθηση, ότι οι αγώνες αυτοί μπορούν να γίνουν θεσμός, να αποτελέσουν το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της χρονιάς στην Κρήτη και να διεξάγονται κάθε χρόνο στο Μαρτυρικό Τυμπάκι!

p31 p22 p21 p20 p24 sofia-stratis sifakis p38 p37 p36 p35 p34 p27 p28 p30 p32 p33 p26 p25 p23 p19 p18 p17 p15 p14 p13 p12 p11 p10 p9 p8 p7 p6 kap3 p1 p2 p3 p4 dream sofia-stratis1