Πρωτοφανές φαινόμενο: Η στιγμή που ανεμοστρόβιλος «χτυπά» καταστήματα στην Κρήτη (βίντεο)
anemo_maleme

Πρωτοφανές φαινόμενο ο προχτεσινός υδροστρόβιλος που «μεταλλάχτηκε» σε ανεμοστρόβιλο στο Μάλεμε του Δήμου Πλατανιά!

Ξεκίνησε από βαθιά μέσα στο πέλαγος ερχόμενος με ορμή προς την ακτή. Συνήθως τέτοιου είδους φαινόμενα όταν φτάσουν στην ακτή εξασθενούν στα πρώτα μέτρα. Ο προχτεσινός όμως που έκανε την εμφάνιση του μέσα στην καταιγίδα «Δαίδαλος» αφήνοντας στο πέρασμα του εκατοντάδες καταστροφές, ήρθε και έδωσε με τη σειρά του ένα μεγάλο χτύπημα σε επιχειρήσεις με τη μεγαλύτερη στην επιχείρηση «Ageri» στην παραλία του Μάλεμε.

Οι καταστροφές όπως βλέπετε στο video που ακολουθεί, με αποκλειστικά πλάνα που δημοσιεύει το plataniasnews.gr, είναι απίστευτες, ξεπερνώντας τις 60000 ευρώ. Γκρεμίζει την πέργκολα του εστιατορίου σαν να είναι τραπουλόχαρτο, πετάει τα stand του διπλανού τουριστικού καταστήματος και να παρασύρει τους ανθρώπους σαν να είναι χάρτινες κούκλες, εξαφάνισε στην κυριολεξία τους κάδους ανακύκλωσης στην πίσω πλευρά της επιχείρησης, κάνοντας μεγάλες ζημιές στα αυτοκίνητα που ήταν παρκαρισμένα στο πίσω parking.

Κανένας από τους κατοίκους δεν μπορούσε να φανταστεί το μέγεθος των καταστροφών που θα προκαλούσε η καταιγίδα «Δαίδαλος». Και να μπορούσε να φανταστεί, τι είδους προφύλαξη θα μπορούσε να πάρει όταν μεσα σε λίγα δευτερόλεπτα περνάει και καταστρέφει ότι βρει μπροστά του!

Ας ευχηθούμε να μην έχουμε τέτοιου είδους καταστροφικά φυσικά φαινόμενα στο μέλλον! Ας αρχίσουμε να αγαπάμε τη φύση και να απολαμβάνουμε τα αγαθά που μας προσφέρει απλόχερα χωρίς να την «βιάζουμε» καθημερινά!

 

 

 

 

Πηγή: PlataniasNews.gr