Προβληματισμός για τα κρούσματα μηνιγγίτιδας στην Κρήτη…Τρία παιδιά νοσηλεύονται στο νοσοκομείο
emvolio
Προβληματισμό προκαλούν τα τρία κρούσματα μηνιγγίτιδας τα οποία εκδηλώθηκαν σε παιδιά σε διάστημα μιας εβδομάδας σε Χανιά και Ρέθυμνο.

Τα περιστατικά αν και δεν χαρακτηρίζονται σοβαρά από τους γιατρούς, παρόλα αυτά δημιουργούν έναν προβληματισμό σε ότι αφορά τον αριθμό τους σε μικρό σχετικά χρονικό διάστημα συμφωνα με το zarpanews.gr.

Η υγεία τους

Δεν διατρέχει κανένα απολύτως κίνδυνο η υγεία των τριών παιδιών που νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων με συμπτώματα μηνιγγίτιδας σύμφωνα με την κ. Νίκη Μπαρδάτσου, διευθύτρια της Ιατρικής Υπηρεσίας του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων.

Όπως επεσήμανε στα “Χανιώτικα Νέα” η Διευθύντρια της Ιατρικής Υπηρεσίας του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων, η κατάσταση της υγείας των παιδιών είναι πολύ καλή, δεν εμπνέει ανησυχία, ελέγχονται πλήρως από τους θεράποντες ιατρούς και έχουν λάβει την κατάλληλη ιατρική αγωγή προκειμένου να μην κινδυνεύσει η υγεία τους.

Σε ερώτηση των “Χ.Ν.” εάν υπάρχει προβληματισμός από τα τρία κρούσματα η κ.  Μπαρδάτσου τόνισε πως «δεν υπάρχει λόγος ιδιαίτερης ανησυχίας καθώς πρόκειται για μεμονωμένα περιστάτικα  από διαφορετικές περιοχές.»

Τα δύο παιδιά είναι από περιοχές του νομού Χανίων και το ένα από το Ρέθυμνο. Τα δύο περιστατικά εισήχθησαν στο Γενικό Νοσοκομείο το βράδυ της Πέμπτης ενώ το ένα παιδί νοσηλεύεται εδώ περίπου μία βδομάδα.