Ψαράδες έσπασαν την απαγόρευση και έβγαλαν παράνομα 284 κιλά ψάρια
Το Λιμενικό παρέδωσε τα αλιεύματα στο Γηροκομείο της Λευκάδας για να τα απολαύσουν τόσο οι ηλικιωμένοι που φιλοξενούνται σε αυτό
Δεν ψάρευαν απλώς παράνομα, οι αλιείς που επέβαιναν σε ένα αλιευτικό σκάφος και είχαν βγει στα ανοιχτά λες και δεν τους «άγγιζε» η απαγόρευση λόγω των μέτρων, αλλά χρησιμοποιούσαν και δίχτυ που θεωρείται παράτυπο σύμφωνα με τη νομοθεσία περί αλιείας!

Το αλιευτικό εντοπίστηκε μεταξύ της νησίδας Καλάμου και της Λευκάδας από το πλήρωμα σκάφους του Λιμενικού, που περιπολούσε το βράδυ της Τρίτης στο Ιόνιο. Κατά την διάρκεια επιθεώρησης που έγινε εν πλω, διαπιστώθηκε ότι το πλήρωμα είχε ψαρέψει 284 κιλά αλιευμάτων, τα οποία κατασχέθηκαν μαζί με το απαγορευμένο δίχτυ. Στους ψαράδες επιβλήθηκαν πρόστιμα 150 ευρώ για παράβαση των μέτρων.

Το σκάφος οδηγήθηκε στο λιμάνι της Λυγιάς, σύμφωνα με το νόμο, τα αλιεύματα βγήκαν σε δημοπρασία που απέβη άκαρπη. Έτσι, το Λιμενικό τα παρέδωσε στο Γηροκομείο της Λευκάδας για να τα απολαύσουν τόσο οι ηλικιωμένοι που φιλοξενούνται σε αυτό, όσο και φτωχές οικογένειες για τις οποίες ετοιμάζονται καθημερινά μερίδες φαγητού.

 

 

πηγή