Πτήση Τρόμου: Επιβάτες και αεροσυνοδοί λιποθύμησαν μέσα σε αεροπλάνο….Σύμφωνα με μαρτυρία επιβάτη
aeroplano 

«Μια από τις αεροσυνοδούς λιποθύμησε την ώρα που περπατούσε στον διάδρομο, ενώ εφτά ακόμα άτομα είπαν πως ζαλίζονταν και νόμιζαν πως θα λιποθυμήσουν» – Συνολικά 13 άτομα αισθάνθηκαν έντονη αδιαθεσία

Βγαλμένη από σενάριο ταινίας τρόμου φαίνεται πως ήταν η πτήση των American Airlines από το Λονδίνο με προορισμό το Λος Άντζελες.

Πιο συγκεκριμένα, δυόμιση ώρες μετά την απογείωση του αεροπλάνου, 13 επιβάτες και αεροσυνοδοί άρχισαν να μην αισθάνονται καλά, ενώ δύο από αυτούς λιποθύμησαν, σκορπώντας τον πανικό στους υπόλοιπους επιβαίνοντες.

Η πτήση, η οποία είχε φτάσει ως το Κέφλαβικ της Ισλανδίας, επέστρεψε εσπευσμένα στο αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου, προκειμένου να διαπιστωθεί ο λόγος της αδιαθεσίας των επιβατών και να τους προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες. Παρ’ όλα αυτά, μετά την προσγείωση στο Λονδίνο, δεν επετράπη η έξοδος των επιβατών πριν εξεταστεί αν υπήρχαν αυξημένα ποσοστά υπόπτων ουσιών στον αέρα του αεροσκάφους. Στη συνέχεια, οι υπεύθυνοι της αμερικανικής αεροπορικής εταιρείας έσπευσαν να εξετάσουν το χώρο τον αποσκευών.

Η «American Airlines» ως τώρα δεν έχει αποκαλύψει τον λόγο που προκάλεσε την έντονη αδιαθεσία των επιβαινόντων, ενώ σχολίασε πως: «Οι επιβάτες και το προσωπικό του αεροπλάνου εξετάστηκαν από γιατρούς. Κανείς από αυτούς δεν ζήτησε περαιτέρω ιατρική περίθαλψη».

Όσον αφορά την πηγή του προβλήματος, που ανάγκασε τον πιλότο του αεροπλάνου να επιστρέψει στο Λονδίνο, ο επίσης πιλότος Bruce Rodger δήλωσε στη βρετανική «Daily Mail» πως κατά την άποψη του δεν επρόκειτο για τροφική δηλητηρίαση, καθώς είχε περάσει λίγος χρόνος από την απογείωση. Ο ίδιος εικάζει πως το πρόβλημα βρισκόταν στον αέρα του αεροσκάφους.

Αναφορικά με τον έλεγχο στις αποσκευές, οι οποίες εν τέλει επιστράφηκαν στους θορυβημένους επιβάτες, η αεροπορική εταιρεία δεν αποκάλυψε αν βρέθηκε κάτι ύποπτο. Ένας από τους επιβάτες, ο Alan Gray, σχολίασε πως: «Δεν μας άφηναν να πάρουμε τις βαλίτσες μας. Έκαναν ελέγχους, οπότε ίσως ανακάλυψαν κάτι. Όταν προσγειωθήκαμε, γύρω από το αεροπλάνο βρίσκονταν αυτοκίνητα της αστυνομίας, ασθενοφόρα και πυροσβεστικά οχήματα. Στην αρχή, στο αεροπλάνο μπήκε ένα μόνο άτομο, το οποίο έκανε ελέγχους στον αέρα της καμπίνας, ενώ στη συνέχεια προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες στους αρρώστους».

Ο Gray, μιλώντας για τα συνεχόμενα κρούσματα αδιαθεσίας, σχολίασε πως: «Μια από τις αεροσυνοδούς λιποθύμησε την ώρα που περπατούσε στον διάδρομο, ενώ εφτά ακόμα άτομαείπαν πως ζαλίζονταν και νόμιζαν πως θα λιποθυμήσουν. Ο πιλότος δεν ήθελε να το ρισκάρει και να συνεχίσει την πτήση». Ένας ακόμα επιβάτης, ο Lee Gunn σχολίασε πως συνολικά 13 άτομα «αρρώστησαν».

Από την πλευρά της πυροσβεστικής του Λονδίνου, ένας ειδικός αποκάλυψε πως οι έλεγχοι στον αέρα της καμπίνας δεν έδειξαν κάτι ύποπτο, με συνέπεια να μην έχουν ιδέα τι μπορεί να προκάλεσε το ανησυχητικό περιστατικό.

anatropionline.gr